HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.05.18. 16:06 Götz Ildikó

LEGEK FÖLDJE: ZEMPLÉN

Elkészült a "Legek földje: Zemplén" című térségi kiadvány, amely digitális változatából illesztettem be részleteket. A kiadvány célja a figyelem felkeltése térségünk iránt mind országon belül, mind külföldön, de bizonyára sok új információval szolgál a helyi lakosok részére is. Nem hagyományos kiadvány, hanem egy összefoglaló az egyes tájegységekről, városok értékeiről.

Reméljük, a zemplénieket és abaújiakat is büszkeség tölti majd el a "Legek földje" forgatása közben!

Tokaj-Hegyalja

Első ízben tartottak Országos Borkirálynő-választást 2008-ban Tarcalon. Magyarország első Borkirálynője Götz Ildikó, aki a Sárospatak melletti Hercegkúton foglalkozik borászattal.

The first ever crowning of the Hungarian Wine Queen took place in Tarcal in 2008. The winner was Ildikó Götz from Hercegkút near Sárospatak.

2008 wurde zum ersten Mal die Landes Weinkönigin in Tarcal gewählt. Die erste Weinkönigin Ungars war Ildikó Götz, aus Hercegkút, nahe Sárospatak.

W 2008 r. w Tarcalu pierwszy raz został zorganizowany konkurs Miss Królowej Wina. Götz Ildikó pochodząca z Hercegkút obok Sárospatku jest pierwszą taką królową Węgier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb szintes borpincerendszer Hercegkút világörökségi pincesorai, mintegy 130 különálló pincével.

The row of world heritage cellars at Hercegkút form a cellar system with the greatest number of levels in Hungary.

Der Weinkeller mit den meisten Stockwerken ist der Keller von Hercegkút, ein berühmtes Welterbe.

Do dziedzictwa światowego należą wielopoziomowe piwnice w miejscowości Hercegkút.

 

Amit Tokaj-Hegyalján látni kell: Sátoraljaújhelyen az ungvári és a zsólyomkai pincék, a Magyar Kálvária. Széphalomban a Magyar Nyelv Múzeuma. Sárospatakon a Rákóczi-vár, a
Rákóczi-pince. Makkoshotykán az iskolának kialakított Metzner-kastély, ahol nyáron turistaszállás működik. Hercegkút picesorai, a Gombos-hegyi Kálvária, a sváb tájház. Komlóskán a ruszin tájház, benne a kabolás kemence, Pusztavár romja. Tolcsván a történelmi pincesor, a 17. századi Rákóczi-kastély, benne a Borászati Múzeum. Bodrogolaszin a Lónyai-kastély. Vámosújfalun a tájház, a 18. századi kőhíd. Olaszliszkán a 14. századi csonkatorony, a különleges kialakítású kőhíd. Erdőbényén kádárműhely és kádártánc, a tájház kádárszerszámgyűjteménye. Szegilongon a tájház jellegű borház. Bodrogkisfaludon a tájház. Bodrogkeresztúron a Magyar Motorok Múzeuma, a csodarabbi háza. Tokajban a Rákóczi Pince, a Tokaji Múzeum, a Tisza és Bodrog folyók összefolyása.
Tarcalon a 6 Puttonyos Borfalu, benne a borászati múzeum. Mádon a Zsinagóga. Rátkán a német nemzetiségi tájház, Szent István és Gizella domborműve. Tállyán az Európa mértani közepét jelölő Főnix, a Mailloth-kastély, a Rákóczi-pince. Abaújszántón a Helytörténeti Gyűjtemény, a Kálvária épülete, a Patay-kastély. Golopon az Ősi Magyar Címertár a Vay-kastélyban. Monokon Kossuth Lajos szülőháza, a Monoky-család várkastélya a 14. századból. Szerencsen a Rákóczi-vár, a Cukormúzeum, a képeslap-gyűjtemény. Valamint az Aranyos-völgy, szőlőültetvények, a Bodrog és ártere, nagyszámú védett madár- és növényfaj, termelői pincék és borházak valamennyi településen.

A kiadvány itt olvasható: Letöltés (3,8 MB)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr81128947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása