HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.15. 23:41 Götz Ildikó

BORVACSORA A KIRÁLYNŐVEL

2009.01.04. 11:02 wineroads.eu

A népi hiedelem úgy tartja, hogy ha pazar módon búcsúztatjuk az óévet a jövendő év is hasonlóan vidám és bőséges lesz. Kétség sem férhet hozzá, hogy egy igazi borkedvelő, mint Ön megadta a módját a "Búcsúzkodásnak", most pedig itt a folytatás ideje, mondjuk egy manapság oly trendi borvacsorán.

A borvacsora nem újkeletű dolog a "retro" világát élve ez is egy jól bevált régi találmány, melynek eredete a római bacchanalia-ig nyúlik vissza, mondhatni egy est a testnek de ez félreérthető lenne. Mindössze arról van szó, hogy emészthető szakértői kommentárral kiváló borokat, kóstolhatunk olyan étkekkel, melyek teljessé teszik a gasztonómiai ízharmóniát.

Mitől nyújt egy borvacsora többet, mint bármely estebéd kettesben, ahol van egy sommelier is ha a "közönség segítségére" szorulnánk?
Nos, a sommelier minden bort ismer és mindent tud, amit elmondtak róla és amilyen véleményt saját maga kialakított a borról. Egy borász ugyan nem ismer minden bort, de mindent tud arról a borról, amit saját maga készített, kicsi "szőlőkorától" egészen a pohárba töltés pillanatáig.

Egy átlagos éttermi vacsoránál nem mondhatjuk, hogy kérem csomagoljanak két palackkal a fogyasztott borból, míg egy borvacsoránál ezzel szemben még kedvezményes áron is kínálják azt nekünk.

Bár nincs meg a páros vacsora meghitt varázsa, de kétszemélyes asztalok itt is vannak és ugyan nem kötelező az ismerkedés de kitűnő alkalom ha valaki még is szeretne élni a lehetőséggel.

Ön vett már részt borvacsorán? Ossza meg élményiet az olvasókkal a fórumon. Kóstólt egy bort melyről úgy gondolja, mindenkinek meg kell ismernie? Ismertesse meg azt minden látogatóval az on-line borkóstoló rovatunkban. Részt venne egy borvacsorán vegyen részt játékunkban és nyerjen két személyes meghívót Magyarország Borkirálynőjének Borvacsorájára a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelba!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr67888754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása