HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.08.15. 10:40 Götz Ildikó

ZENÉS BORKÓSTOLÓ TUNKIVAL

   

  

Dr. Stumpf Istvánnal, Hercegkút szülöttjével


Zempléni Művészeti Fesztivál egyik leghangulatosabb, és a hegyaljai környezethez talán legjobban illeszkedő programja volt az augusztus 15-én, a Hercegkúton megrendezett Jó bor kell a magyarnak című műsor, a Bartók Férfikar előadásában. Ezt hagyományos sváb étel, „tunki” fogyasztásával és a pincelátogatással tették még emlékezetesebbé, Magyarország Borkirálynőjének jelenlétében…

A Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikara Lakner Tamás, Liszt-díjas karnagy vezényletével nagyon változatos műsort adott elő, hiszen az énekelt kétszer nyolc dal között szerepeltek bordalok a magyar folklórból, de Donizetti, Verdi, Kodály, Erkel Ferenc és Kálmán Imre szerzemények is. Annyi közös mégis volt ezekben a dalokban, hogy mindegyikük a borról szólt, a jó borok szeretetéről és a vidámságról.
Az is közös volt bennük, hogy minden dal nagy tetszést aratott a közönség körében.

A dalok első felét a pincesor bejáratánál énekelte a Férfikar, majd a tunki elfogyasztása után a műsor 2. része közvetlenül a pincék között hangzott fel. A borivásra buzdító dalok után – és már közben is – elindult a kínálgatás a pincék előtt és csábítgatás le a pincékbe. A műsor után maga a Férfikar is odalent kötött ki, ahol néhány pohár bor után még lelkesebben énekeltek.

A hercegkúti boroknak nehéz ellenállni, ha maga a Borkirálynő tölti tele a poharunkat, akkor pedig szinte lehetetlen. Márpedig Götz Ildikó, mivel különben is hercegkúti pincetulajdonos, kivette a részét a vendégek kínálgatásából.


A tunki jellegzetes sváb étel, sertéspörkölt rántással, belsőségekkel (vese, máj, hús). Párolt savanyú káposztával fogyasztják, kenyérrel mártogatva.
 



 
 


További fotók>>>     További fotók (2.sorozat) >>>      

 

Szólj hozzá!

Címkék: borkirálynő hercegkút tunki


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr75865060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása