HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.07.26. 12:00 Götz Ildikó

BORKIRÁLYNŐ FESZTIVÁL

MINDEN ÉS MINDENKI A TURIZMUSÉRT, AZAZ EGYMÁSÉRT
  
Amit egy borvidék idegenforgalmáért meg lehet tenni, egy hétvége alkalmával, azt Tarcalon 2008. 07. 25-27-e között véghez is vitték.
  
 
Baracskai László Tarcal polgálmestere és Darin Sándor szervező a Borkirálynők gyűrűjében.
 
A fesztivál képei

Az I. Országos Borkirálynő Fesztivál nyitóestéjén Gálavacsorát rendezett a Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, melynek keretében megnyílt Macskássy Izolda kiállítása, valamint lezajlott egy jótékonysági bor-aukció a debreceni Villás Galéria közreműködésével. Az aukción a Gróf Degenfeld Pincészet bora mellett a borkirálynők értékes és ritka borokat tartalmazó felajánlásai is elkeltek, így közel 200 000 Ft folyt be a Tarcal és térsége Idegenforgalmáért Alapítvány javára, melyet a helyi borturizmus fejlesztésére fordítanak majd.

2008. 07. 26-án az országszerte zajló Anna-napi események sem gátolták meg a látogatókat a rendezvény felkeresésében. A fesztiválhangulat mellett karneváli felvonulás, színvonalas előadások, és nyitott pincék várták az érdeklődőket. Bár az eső néhány alkalommal megtréfálta a jelenlévőket, a tervezett programok ennek ellenére gond nélkül zajlottak le.

  

Sok érdeklődőt vonzott Nagy Bandó András műsora és könyvei, melyeket a szerző maga árusított és helyben dedikált. Szintén nagy volt az érdeklődés a Borvidékek Kiállításának, ahol a tokaji borvidék mellett Magyarország összes borvidékével és annak borturisztikai szolgáltatóival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A nap fénypontja a "Borkirálynők Királynője 2008" elnevezéső verseny volt, melyet a Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** kertjében rendezték, ahol árnyas fák alatt volt felállítva a színpad. A színpaddal szemben egy hosszú asztal mellett foglalt helyet a zsűri, olyan tagokkal mint Degenfeld Mária grófnő, aki Németországból jött haza a versenyre, Kovács (Koko) István olimpiai bajnokunk, Gráf József mezőgazdasági miniszter, Pál József az Agrár Marketing Centrum igazgatója, Nagy Bandó András humorista, valamint további illusztris vendégek.

  
Bíró Kitti - Somogy, első udvarhölgy (balra), Götz M. Ildikó - Sárospatak, Magyarország Borkirálynője, Láng Letícia - Kőszeg, második udvarhölgy (jobbra)
 
Götz M. Ildikó Sárospatak borkirálynője a debreceni
Kovács Lillával.
 
A fesztivál képei

Az ország különböző városai, borvidékei borkirálynőinek egy bemutatkozással, borvidékük népszerűsítésével kellett bizonyítania rátermettségüket. Nem volt egy hálás feladat, hiszen a zsűritagokén kívül még sok szempár szegeződött rájuk.

A pazar ruhák után a Mayo Chix divatcég kollekcióiban, rövid farmerben és divatos topban jelentek meg a királynők a színpadon. Egyenként érkeztek, tettek két kört mosolyogva és jött a következő.

Ez után vonult el a zsűri döntéshozatalra, közben a versenyzők visszaöltöztek elegáns ruháikba.

  

Az eredményhirdetésre - az eső miatt - a Degenfeld Pincészet épületében került sor. A lányok egy nagy teremben felsorakoztak és a kísérőkkel együtt izgalommal várták ez eredményhirdetést. Kokó szavai először Láng Letícia, Kőszeg borkirálynője arcára csaltak széles mosolyt, boldog vette át a 3. díjat, amit Baracskai László, Tarcal polgármestere és Degenfeld Mária grófnő adott át. Második udvarhölgyé Somogy megye borkirálynőjét, Bíró Kittit tette meg a zsűri, a 2008-as évben Magyarország Borkirálynőjének Götz Mária Ildikó sárospataki borkirálynőt választották.

A fődíj az 5 Kontinens Utazási Iroda jóvoltából egy két személyes nyaralás Korfu szigetére. Az eredményhirdetés után a különdíjak átadása következett. Ezután már csak a gratulációk és a boldog fényképezkedés maradt hátra.

  
Bíró Kitti - Somogy, első udvarhölgy (balra), Götz M. Ildikó - Sárospatak, Magyarország Borkirálynője, Láng Letícia - Kőszeg, második udvarhölgy (jobbra)
 
Bíró Kitti (Somogy) első udvarhölgy (balra), Götz M. Ildikó (Sárospatak) Magyarország Borkirálynője és
Láng Letícia (Kőszeg) második udvarhölgy (jobbra).
 
A fesztivál képei

A wineroads.eu Európai Borturisztikai Portálon egy hónapig szavazhattak a portál látogatói kedvenc borkirálynőjükre. Ez alatt az idő alatt közel 25.000 szavazat érkezett be és a legtöbbet, 6189 szavazatott itt is Götz M. Ildikó szerezte, ezzel megnyerte a közönségdíjat is a portál felajánlásából, ami egy wellness hétvége a Szekszárdi borvidéken található hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszállóba****.

Az on-line szavazáson második helyezett Fülöp Enikő (Felsődobsza - 5664 db szavazat) lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Butta Katalin (Tarcal - 2417 db szavazat) állhatott fel.

 
Az On-line szavazás eredményei.

A szavazók között 2008. 07. 28-án sorsoltuk ki a nyereményeket, három csomag tokaj-hegyaljai borválogatást a Puklus Pince, Borostyán Pince, Götz Pincészet és Illés Pince felajánlásából, valamint a sátoraljaújhelyi Hotel Hunor**** ajándékát, egy kétszemélyes wellness hétvégét.

Köszönjük a részvételt minden Borkirálynőnek, különösen azoknak akik az utazás kényelmetlenségeit is magukra vállalva látogattak el a versenyre, így Pintér Zita móri, Nagy Melinda villányi, Bíró Kitti somogy megyei, Czire Krisztina szabolcs-szatmár-bereg megyei, Óvári Lilla Mária székesfehérvári, Góra Annamária esztergomi, Tóth Adrienn, Láng Letícia, Koledich Nóra és Pataki Edit kőszegi Borkirálynőknek, de hálásak vagyunk azoknak is akik fontosnak érezték borvidékük és településük helybeli képviseletét: Fülöp Enikő felsődobszai, Peleskey Zsuzsanna szikszói, Dávid Viktória bodrogkeresztúri, Rohály Emese vámosújfalui, Götz M. Ildikó sárospataki és nem utolsó sorban Berecz Ágnes, Ádám Laura, Butta Katalin, Hadas Tímea, Városi Melinda tarcali Borkirálynőknek, valamint Sólyom Réka és Császár Eszter Pálinkakirálynőknek is.

Szívből gratulálunk és uralkodásához sok sikert kívánunk Magyarország 2008-as Borkirálynőjének!

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál tarcal götz ildikó bokirálynő


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr261121414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása