HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2010.05.30. 13:40 Götz Ildikó

TOKAJI BORFESZTIVÁL

Tokaj - Ezen a hétvégén rendezték meg a Tokaji Borok Fesztiválját, amelyre én is ellátogattam, hiszen a Tokajvinum Hungaricum Egyesület borbemutatóján családi pincészetünk is részt vett szombat délután.

ifj. Götz István, Loren W. Acton asztronauta, Götz Mária Ildikó, Götz István, Gregori Ivanov, Valerij Kubaszov és Farkas Bertalan űrhajósok társaságában

Édesapámmal és a bátyámmal már a déli órákban megérkeztünk Tokajba, hiszen kedves barátunk, Berencsi Attila a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klubtól megkért bennünket, hogy kalauzoljuk Tokajban vendégeivel, akik pedig nem mások voltak, mint Farkas Bertalan és űrútitársai más-más országokból. Farkas Bertalan éppen 30 éve repült a világűrbe Valerij Kubaszovval, és a mai napig Farkas az egyetlen magyar űrhajós. A neves évforduló alkalmából öt napon keresztül kalauzolta barátait és családtagjaikat Magyarországon. A találkozásunk nagy örömmel töltött el, és megtiszteltetésnek érzem, hogy személyesen megismerkedhettem velük. Farkas Bertalannal folytatott beszélgetésem kapcsán kiderült, hogy ő a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Turizmusáért Egyesület jószolgálati nagykövete, így talán még közös együttműködésre és sor kerülhet a Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesülettel.

A tokaji forgatagban volt szerencsém megismerkedni Virók Csilla festőművésszel, akinek kiállítása nyílt a Paulay Ede Színházban, és akiről kiderült, hogy már járt is nálunk Hercegkúton. Tervbe vette, hogy készít egy kőképet rólam. Kíváncsian várom!

A Tokajvinum Hungaricum Egyesülettel szervezett borkóstolóra délután került sor, és számos látogatót vonzott a rendezvény a Tokaji Múzeum kertjébe. A klasszikus családi pincészetek – köztük a Götz Pincészet is – háromfajta borral készült a rendezvényre, amelyek között szerepelt egy friss, száraz és egy édes minőségi bor, valamint egy tokaji borkülönlegesség is.

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj borfesztivál bor borászat tokaji tokaj hegyalja tokaji borok fesztiválja világörökség borbemutató tokaji aszú farkas bertalan kubaszov tokaji borvidék götz pincészet götz ildikó tokajvinum hungaricum tokajvinum hungaricum egyesület


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr652042124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása