HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.11.11. 18:00 Götz Ildikó

TOKAJVINUM HUNGARICUM EGYESÜLET

Ma délután tartota a Tokajvinum Hungaricum Egyesület a minden évben megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóval egybekötött borbemutatóját Budapesten, a Mátyás Pince Étteremben. A Götz Pincészet ifj. Götz István képviseletében jelent meg, a Tokaj Kereskedőház Zrt., a Tokajbor-Bene Pincészet, a Bodnár Pincészet Borház, Kiss István Pincészete, a Sajgó Pincészet, Ráski László Pincészete, a Monyók Pincészet és a Babits Pincészet mellett. A köszöntőbeszédet Szekula László, az étterem igazgatója tartotta, őt követte Marcinkó Ferenc, az egyesület elnöke, aki megnyitotta a rendezvényt. Ezután turisztikai és világörökségi tájékoztatás következett Nagy Júlia és Dr. Takács András tolmácsolásában. Azért hívtuk meg őket erre az egyesület rendezvényre, mivel egyrészről a Tokajvinum Hungaricum Egyesület egységben gondolkodva a Tokaji Borvidéket komplex egészként kezeli, és gondolja fejleszteni. Egyesületünk felismeri, hogy a turisztika elválaszthatatlan része a bormarketingnek és a szolgáltatások népszerűsítéséhez hozzájárulva elengedhetetlen tevékenységként jelenik meg szervezetünknél. Másrészről pedig a világörökségi kérdés aktualitása és a világörökségi törvény jogalkotási folyamatában való részvétel indokolja, hogy foglalkozzunk ezekkel a kérdésekkel.

A köszöntők és tájékoztatók után a borászatoknak lehetőségük nyílt boraik bemutatására. A pincészetek mindegyike egy száraz és egy késői szüretelésű minőségi borral, valamint egy Tokaji Aszú borkülönlegességgel készült a kóstoltatásra, amelyen a sajtó képviselői, turisztikai vezetők és kereskedelmi partnereik vettek részt.  

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=OtaqGNbTN1c

 

Szólj hozzá!

Címkék: borbemutató götz pincészet götz istván tokajvinum hungaricum egyesület


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr31517555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása