HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.08.07. 07:10 Götz Ildikó

TUNKI

Mivel a tunki - a helyi sváb étel - hallatára rengeteg vendégünk érdeklődik a recept iránt, íme a hozzávalók listája. A húst egyszerűen megfőzzük pörköltként, majd bő vizet hagyunk rajta, hogy legyen mit besűrűsíteni, azután pedig kenyérrel mártogatni, azaz tunkolni.

Tunki - 10 fő részére:

  • 2 kg sertéslapocka
     
  • 0,5 kg sertésmáj
     
  • 0,5 kg sertészsír
     
  • 0,5 kg vöröshagyma (apróra összevágva)
     
  • 5 dkg fűszerpaprika
     
  • őrölt bors ízlés szerint
     
  • ételízesítő ízlés szerint
     
  • 4-5 db babérlevél
     
  • 0,5 dl fehér bor
     
  • 0,5 kg zsírból és lisztből zsemleszínű rántás
     

Köret:

  • 3 kg savanyú káposzta
     
  • 0,5 kg húsos tokaszalonna
     
  • 0,25 kg rizs
     

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: recept hercegkút tunki sváb étel


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr391294032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása