Mivel a tunki - a helyi sváb étel - hallatára rengeteg vendégünk érdeklődik a recept iránt, íme a hozzávalók listája. A húst egyszerűen megfőzzük pörköltként, majd bő vizet hagyunk rajta, hogy legyen mit besűrűsíteni, azután pedig kenyérrel mártogatni, azaz tunkolni.
Tunki - 10 fő részére:
- 2 kg sertéslapocka
- 0,5 kg sertésmáj
- 0,5 kg sertészsír
- 0,5 kg vöröshagyma (apróra összevágva)
- 5 dkg fűszerpaprika
- őrölt bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 4-5 db babérlevél
- 0,5 dl fehér bor
- 0,5 kg zsírból és lisztből zsemleszínű rántás
Köret:
- 3 kg savanyú káposzta
- 0,5 kg húsos tokaszalonna
- 0,25 kg rizs
Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.