HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.07.26. 11:10 Götz Ildikó

BORKIRÁLYNŐ BORKIRÁLYNŐT KORONÁZOTT

2009-07-26 | wineroads.eu - dsl

Második alkalommal adott otthont a múlt hét végén Tarcal (2009. július 24-26.) az Országos Borkirálynő Fesztiválnak és rendezte meg a XIV. Tarcali Bornapokat.

Götz Ildikó Magyarország I. Borkirálynője és Bodor Nóra Magyarország II. Borkirálynője

Barátok közt helyett, Királynők közt...

R. Kárpáti Péter a Barátok közt népszerű sorozat Berényi Andrása, aki egyébiránt nem csak színész, hanem forgatókönyv író és rendező is, ezúttal műsorvezetője volt a II. Országos Borkirálynő választásnak.

A Csongrádi, Mátrai és Tarcali borkirálynők gyakorlatban (lopózás,dugózás, palackozás, táncismeretek) és elméletben (borvidék,borbemutatás, bor és étel párosítás) tettek tanúbizonyságot rátermettségükről, miszerint méltóképp eleget tudnak tenni a bor nagyköveti tisztjének.

A tavalyi év borkirálynője Götz Mária Ildikó e tekintetben igen magasra tette a mércét. Többek közt a Budapest-Bamako Rally keretében egy Marokkói borkóstolót tartott a magyar boroknak, valamint hazánkban is országszerte mutatta meg a bor sokszínűségét megannyi rendezvény kapcsán. Küldetésének minden egyes mozzanatáról büszkén tudósított minden borbarátot a gotz.blog.hu on-line naplójában.

Egyik szemük sírt, a másik nevetett

A tarcaliaknak mondhatni egyik szemük sírt, hogy az idei Országos Borkirálynő nem Tarcal, sőt nem is Tokaj-Hegyalja képviselője, ám egy igen rátermett, borokban jártas és céltudatos ifjú hölgyre, Bodor Nóra, Mátrai Borkirálynőre esett a zsűri (Hídvéginé Molnár Judit elnökletében, Koncz Ferenc, Butta László, Rehorovics Anita, Götz Mária Ildikó) választása.

A Gyöngyösön megválasztott borkirálynő tarcali tartózkodása alatt nagyon kellemes élményekről számolt be. Szíves vendéglátásban volt része, Baracskai László polgármester vezetésében. A szervezett programokat illetően elmondta, hogy igazán körültekintően lettek összeállítva, mert azoknak a kritériumoknak kellett megfelelni, amelyek a Borkirálynő életében a valóságban is felmerülnek majd.

Bodor Nóra a ma is élő családi hagyományok révén beleszületett a borászatba. Édesanyja és nagypapája alapította borászat szakmai mindennapjaiban ugyan nincs jelen, hiszen ideje nagy részét a Corvinus Egyetem köti le, de elhivatottságot érez a mátrai és a magyar bor sorsa iránt.

Borkirálynőként célja, a több, mint 7200 hektár kiterjedésű és ezzel az ország legnagyobb hegyvidéki borvidékének népszerűsítése. A Mátrai hegyvidék az utóbbi időben egyre többet hallat magáról, hamarosan pedig új logóval mutatkozik be a borbarátoknak. Az újdonsült Országos Borkirálynő fiatalos szemlélettel szeretné a minőségi borkultúrát és borfogyasztást megismertetni, terjeszteni a fiatalok körében, melyhez a korona átadásakor Magyarország első borkirálynője, Götz Mária Ildikó is sok sikert kívánt.

Forrás: www.wineroads.eu/hirek/1018/BORKIRALYNO_BORKIRALYNOT_KORONAZOTT

Szólj hozzá!

Címkék: tarcal borkirálynő r. kárpáti péter götz ildikó bodor nóra


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr81275108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása