Götz Ildikó
Kőszeg - Az elmúlt napokban lehetőséget kaptam arra, hogy a kőszegi Kulacs Vendéglőben népszerűsítsem Tokaji borainkat. A közönség már ismeretlen ismerősként fogadott, hiszen sokan voltak a vendégek között, akik tavaly nagyban hozzájárultak az országos borkirálynő-választáskor az internetes szavazás erősítéséhez, a közönségdíj elnyeréséhez. Így személyesen is megköszönhettem támogatásukat.
A borvacsorán tálalt étkekről Lukács István Oscar-díjas, háromszoros olimpiai bajnok mesterszakács gondoskodott, aki az est végén biztosított további együttműködési lehetőségeinkről.
A menü a következő volt:
- Libamáj ízelítő mézes, csipkeízes öntettel – hidegtál Tokaji Muscat Lunel késői szüretelésű édes borral tálalva,
- Fácán erőleves benne húsával és zöldségekkel - Tokaji száraz Furminttal,
- Zöldbors kéregben érlelt mangalica sertésszűz, vargánya gomba mártással, eredeti röszti burgonyával, kiskerti zöldségekkel, valamint Tokaji Furmint és Muscat Lunel félédes borokkal,
- Eperkehely fagylalttal, amelyhez kitűnően illett a 2000 Tokaji 6 puttonyos Aszú borunk,
- Magyar sajtok és gyümölcstál Tokaji Muscat Lunel száraz borral kínálva.
Köszönöm a lehetőséget, és remélem, hogy minél többen ellátogatnak majd Hercegkútra is, hiszen itt a legnagyobb élmény, a mi kis "földalatti mennyországunkban" megkóstolni ezeket a kiváló borokat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.