HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.02.17. 07:40 Götz Ildikó

MTI Tudósítás

www.farmit.hu/rde/farmit/hs.xsl/-/html/hirek_tokaji-szamorodni-es-aszuborok-marokkoban.htm

 

Tokaji szamorodni és aszúborok Marokkóban

Nagy elismerést arattak a tokaji borok marokkói üzletemberek és borászok körében azon a vacsorán, amelyet Pap László Csaba nagykövet adott a rabati magyar nagykövetségen a tokaji borok megismertetése, az üzleti kapcsolatok fejlesztése végett.

A hétvégi eseményen Tokaj-Hegyalja több borászata képviseltette magát - tájékoztatta a marokkói magyar nagykövetség az MTI-t. A követség vendége volt többek között Magyarország 2008-ban megválasztott borkirálynője, Götz Mária Ildikó, valamint Kiss Csaba és Kerekes Tibor, a Budapest-Bamako rali King Hill csapatának két tagja, mindketten a Tokaj-hegyaljai borvidék szakmai képviselői.
A Tokaj-hegyaljai küldöttség fölkereste Meknes városát, a legnagyobb marokkói bortermelővidék központját, ahol helyi pincészeteket látogattak meg, majd találkoztak a marokkói kereskedelmi kamara képviselőivel.
Marokkóban - annak ellenére, hogy iszlám állam - a borászatnak nagy hagyományai vannak; az észak-afrikai arab ország - részben az évi hétmillió turista beutazása miatt - nagy szeszesital-importőr is egyben, s ez esélyt adhat a magyar boroknak is, hogy megjelenjenek a marokkói piacon.

 

További hírek:

www.vallalkozoinegyed.hu/20090210/marokko_tokaji_bor_bemutatkozasa_uzleti_kapcsolat_fejlesztese

www.eszencia.co.hu/index2.php

www.maipiac.hu/index.php/esemenyek/2766-borsikerek-marokkoban

www.wineworld.hu/hir.php

www.borregio.hu/tokaj/index.php

borhirek.blog.hu/2009/02/10/rabat_nelkuli_borok_rabatban

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr24952146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása