HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.02.09. 10:14 Götz Ildikó

MAROKKÓI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

2009. február 5-én este Rabatba érkeztem, ahol Pap László Csaba nagykövet úr fogadott a repülőtéren. Másnap hajnalban a King Hill Team két tagja is megérkezett, Kiss Csaba és Kerekes Tibor személyében. Péntek délelőtt Meknes városába utaztunk, ahol az esős idő miatt egy kis autós városnézésen vettünk részt. Ezután a marokkói bortermelés legjelentősebb borászati üzemébe látogattunk, Brahim Zniber úrhoz. A magyar nagykövet úr, Pap László Csaba mellett elkísért minket a cseh tiszteletbeli konzul, Mostafa Meskini, aki egyben a régió turisztikai irányítója is. Zniber úr borászati "kastélyának" megtekintése után az ebédre került a sor, amelyen részt vett az oszták nagykövet úr és a felesége is. Ebéd közben volt alkalmunk bemutatni néhány Tokaji bort, amelyek sajátos ízvilága nagyon elnyerte a jelenlévők tetszését. Ebéd után egy előkelő meknesi hotelbe indultunk, ahol a sajtó képviselőinek számoltunk be jövetelünk céljáról: a King Hill Team, a Tokaji borok hírnökei Afrikában. Célunk a magyar, a tokaji borok megismertetése Marokkóban, és olyan hosszútávú kapcsolatok kialakítása a helyi borászokkal, kereskedőkkel, amely mindkét országnak, borvidéknek a hasznára válhat. Emellett büszkék vagyunk rá, hogy a marokkói Magyar Nagykövetség egész évre felvállalta a Tokaji borok reklámozását, kóstoltatását a vendégeikkel, ezzel is segítve a Tokaji hírnevének öregbítését. Február 7-én, azaz szombaton alkalmunk nyílt Rabatot felfedezni. Kiss Csaba, Kerekes Tibor és én a Medinába, magyarul az óvárosba látogattunk, ami kis utcákból, sikátorokból áll. Ez a rész egy hatalmas piacnak ad teret. Az esős idő ellenére nagy kedvvel vetettük bele magunkat az utcák forgatagába, felvéve a helyi életritmust. A zöldég és a húspiacon kívül voltak különböző ruházati termékek a kis üzletekben, de a tetszésünket egyértelműen a helyi kézműves dolgok nyerték el, különösen a kézzel készített szőnyegek, amelyeket az itthoni árak töredékéért lehet ott megvásárolni. Az egész napos városi séta után este 6 órára mentünk a nagykövetség impozáns épületébe, ahol a vendégek - borászok, kereskedők, sajtó képviselői - számára alkalmunk nyílt egy újabb borkóstolót tartani, majd az ezt követő vacsorán a fogásokhoz ismét újabb Tokaji borokat mustrálhattak az egybegyűltek. A vacsora után mindenki megkóstolhatta kitűnő szerencsi csokoládénkat, a Retro szeletet is. Mindhárom borkóstolón nagyon nagy érdeklődés mutatkozott a boraink iránt és mindenhol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Folytatásképp meghívtuk vendéglátóinkat Magyarországra, hiszen a marokkói borok nálunk sem a legismertebbek. Így kölcsönösen együttműködve reméljük, hogy a baráti, személyes kapcsolatok kialakításán túl gazdasági szempontból is fontos lépéseket tettünk a fejlődés felé.

Kerekes Tibor, Götz Mária Ildikó, Mostafa Meskini (tiszteletbeli cseh konzul), Kiss Csaba, Pap László Csaba (magyar nagykövet úr), Brahim Zniber (tulajdonos), Szűcs Katalin (tolmács), Zouhair Benomar (borászati üzemvetező)

Köszönet Pap László Csaba nagykövet úrnak, aki megszervezte a marokkói programokat, mindenben támogatva elképzeléseinket, céljainkat.

Köszönet Dr. Hörcsik Richárdnak, Sárospatak város polgármesterének, aki felvette a kapcsolatot a nagykövet úrral.

Köszönjük a Patrícius Borháznak, a Portius Pincének, Kun Lajos Borászatának, a Szilágyi Pincének és a Götz Pincészetnek a bormintákat.

Köszönjük a Zemplén Televízió által összeállított képeket, felvételeket, amelyeket a borvacsora alatt folyamatosan játszottunk.

1 komment

Címkék: borvacsora borkóstoló marokkó tokaji rabat borkirálynő götz mária ildikó king hill team


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr89931696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyi - Hága 2009.02.09. 12:50:16

Szeretném Tisztelettel meghívni a Borkirálynőt és a King Hill Team-et a holland királyi székhelyre. Itt élek és dolgozom és szeretném ha a Tokaji bor hírneve tovább öregbülne itt is. Korábban hosszú évekig a diplomáciában dolgoztam, úgy érzem, tudok segíteni, amennyiben belefér a programba...

Üdvözlettel,
Geszti Sándor
Regionális Kereskedelmi Vezető
Continental Disc Corporation
T: +3164-186-9370
süti beállítások módosítása