HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.30. 09:25 Götz Ildikó

IRÁNY AFRIKA!

Pap László Csaba nagykövet úr segítségével már lázasan készülök a marokkói Magyar Nagykövetségen tartandó borvacsorára, amely február 7-én, szombaton lesz megrendezve. A King Hill Team január 31-én, szombaton befejezi a versenyt, és másnap már indulnak is visszafelé Bamakóból Rabatba, ahová én feburár 5-én, csütörtökön érkezem. A következő napon, azaz pénteken a Nagykövet Úr által szervezett programon veszünk részt: Meknes városába utazunk, amelynek környéke a marokkói bortermelés központja. Délelőtt lesz alkalmunk megnézni néhány helyi borgazdaságot, pincészeteket, majd Zniber úrnál ebédelünk, aki a legjelentősebb marokkói borászat tulajdonosa. Délután valószínűleg a helyi regionális gazdasági kamaránál teszünk látogatást. Szombaton lesz alkalmunk szétnézni Rabat városában, az esti program pedig a nagykövetségen rendezett borvacsora lesz, ahol bemutatjuk borvidékünket és felsorakoztatjuk különböző pincészetek kiváló borait; a friss, reduktív boroktól kezdve, a borkülönlegességeken át mindent megkóstolhatnak a meghívott üzletemberek, diplomaták. Vasárnap a csapat autózik tovább kis hazánk felé, én pedig repülök vissza a "hófödte hercegkúti hegyek ölelő karjai" közé.

Szólj hozzá!

Címkék: borvacsora tokaji bamako borkirálynő king hill team


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr49911786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása