HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.29. 16:45 Götz Ildikó

BOROK-ÉTELEK ELŐZETES

Exkluzív interjú a február közepén megjelenő

BOROK-ÉTELEK Asztali örömök magazinja 

soron következő számából: 

 

Borkirálynő Hercegkútról

 Meseszerű ez a történet. Magyarországon tavaly választottak első alkalommal borkirálynőt egy világraszóló tarcali rendezvényen. Az összesereglett bájos hölgyek közül a Tokaji Borvidéket, pontosabban Sárospatakot és térségét képviselő Götz Mária Ildikót koronázták meg. Hercegkútról jött, ahol ezek szerint nemcsak a remek borok forrása buzog, hanem a szépségé is…

  Több mint fél éve tart már ez az eseményekkel teli uralkodás, és bizony a huszonéveinek első harmadánál tartó Ildikó körül felgyorsult az élet. Tétlenségre igazán nem panaszkodhat. Mi tagadás, ennek elsősorban maga a Götz Pincészet élvezheti előnyeit, jobbára üzleti szempontból, de a család szépséges hölgytagja saját maga karrierjét is jobban tudja építgetni, egyengetni. A több mint bájos riportalanyom a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel boros gálavacsorájára érkezett, hogy személyesen tolmácsolhassa az ott felsorakozó ételekhez párosított Götz borok csodálatosságát, vendégbódító, hódító képességét. A siker már az elején borítékolható volt, hiszen valóban királyi borokat kóstolhattak a jelenlévők és az üzleti kommunikációt a nyíregyházi főiskolán épp most elsajátító borkirálynő kiválóan ért a szavakhoz, elbűvöli hallgatóságát kedves, nyitott egyéniségével, vírító szépségével.

- Sárospataktól alig pár kilométerre található az én kedves boros falum, ahol a családi tradíciók miatt szinte már az anyatejjel együtt magamba szívhattam a szőlő, bor tiszteletét, szeretetét – mosolyodik el személyes indíttatásának említése közben a vacsoraest szünetében folytatott csevejünk alkalmával. – Nagyapám, Götz Bálint alapozta meg a mi családi borászatunkat, édesapám, Götz István borászként a 80-as évek elején kezdte el felvásárolni a legjobb fekvésű szőlőterületeket, később új telepítésbe fogott, és a jelenleg tulajdonunkban lévő 17 hektár nagyságrendje arra utal, hogy inkább a kisebb léptékű pincészetek közé tartozunk. Bátyám, ifj. Götz István szintén a bort választotta élethivatásul és a budapesti Soós István Borászati Szakközépiskola elvégzése után a Gyöngyösi Főiskolán szakdiplomát szerzett és egyértelműen ő a mi közös jövőnk letéteményese. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi karán tanulja a borászatot. De a család összetartója, a legerősebb láncszem az édesanya- aki szintén Ildikó, és aki szeretetével és kedvességével minden nehézségen átsegít.

Azért Ildikó a maga sajátos marketing és kommunikációs képességeivel napról napra újabb és újabb értékeket tud hozzátenni a családi vállalkozás sikerre viteléhez. Felgyorsultak a dolgok – mint már említettük – megválasztása óta, de ezt a helyzetet tiszteletreméltó tudatossággal ki is használja. A Götz Pincészet „arcaként” jelenik meg különböző szórólapokon, boros címkéken és a modern kor okos királynőjeként önálló blogot nyitott mindennapjairól, fellépéseiről, a világról alkotott nézeteiről és persze a gyönyörű tokaji borokról.

– A borkirálynőség, mint intézmény nálunk még gyerekcipőben jár, de meggyőződésem, hogy a kulturált borfogyasztás érdekében az ilyen missziók csakis jó szolgálatot tehetnek – fogalmazza meg komolyan stratégiáját. – A riport megjelenésének időpontjában már remélhetően sikeresen teljesítettem diplomáciai küldetésem Marokkóban. Az ottani magyar nagykövetségen tarthatok ugyanis borbemutatót a Budapest-Bamako Rally keretén belül, úgy is mint az egyik résztvevő csapat tagja. Bevallom, imádok autót vezetni, a lehetőségekhez mérten bátor is vagyok a volán mögött. Legutóbb az egyik versenypályán elértem a 200 km/h sebességet is!

Mikor legyen lendületben valaki, ha nem huszonévesen, kisugárzóan, életre, sikerre ítélten?

Ez tetten érhető minden mozdulatán, megnyilatkozásán, mosolyán, ezen a közösen eltöltött estén is. Ildikó a kedves közönségét, a jó hangulatú asztaltársaságokat hódolóivá tette, a kellemes este zárásaképpen mindenki őszintén köszönte meg tapssal jelenlétét, értő kalauzolását a tokaji borok világáról.

Búcsúzóul Ildikó külön is felhívja a figyelmet arra, hogy a Götz Pincészet azon kilenc térségi családi vállalkozás tagja, amely létrehozta TokajVinum Hungaricum szakmai tömörülést, hogy messze hangzóan hirdesse a tokaji borok nagyszerűségét, a kézműves borászkodás fontosságát, megóvását. A maga részéről mindezt őszinte elhivatottsággal vállalja, mert fontosnak tartja, hogy Hercegkúton még jobban fellendüljön a turizmus és a Götz család számára megélhetést, jövőt jelentő pince gyakorta legyen a vendégek jó kedvétől hangos.

Ez a mesetörténet nagyon is valószerű, a mi borkirálynőnk a földön jár Hercegkúton, Ráckevén, az afrikai sivatagban, és ki tudja merre még…

 

Kiss Dezső Péter

Szólj hozzá!

Címkék: borkirálynő götz pincészet götz ildikó borok ételek


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr11910525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása