HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.15. 05:31 Götz Ildikó

MAGYAR HÍRLAP - 2009. 01. 16.

Felkészültek a pataki ralisok

Hercegkúton, a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesoron tartották a hosszú verseny előtti utolsó sajtótájékoztatójukat a szombaton kezdődő Budapest–Bamako-rali zempléni indulói.

A szombat reggel induló jótékonysági futam versenyzői, Kerekes Tibor, Godó Roland és Kiss Csaba a tájékoztatón elmondták: felkészültnek érzik magukat arra, hogy megtegyék a csaknem nyolcezer kilométeres utat Budapesttől Bamakóig. A versenyzők jelentős eseménynek tartják, hogy Marokkóban, a rabati magyar nagykövetségen népszerűsíthetik a magyar borokat. Köszönetet mondtak mindezért a szervezőnek, Hörcsik Richárdnak, Sárospatak fideszes polgármesterének, majd hangsúlyozták, hogy Sátoraljaújhely és a környező falvak polgármesterei, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat is a nemes ügy mellé állt, és mindenben támogatta a történelmi borvidéket népszerűsítő versenyzőket. Tokaj-hegyaljai borvidék hírnökeit február 6-án fogadják Marokkóban, ahol többek között a Götz Pincészet kétezres évjáratú hatputtonyos aszúját kóstoltatják majd a fogadóbizottság tagjaival. "Ehhez a borhoz egy szólás is társul – mondta a borkirálynő –, amely szerint a nőket engedelmessé, a férfiakat határozottá teszi, persze csak akkor, ha betartják a szabályokat, azaz térden állva, apró cseppekben, nagy áhítattal fogyasztják."

A szombaton rajtoló ralin a Teréz Anya Jótékonysági Díjat nyeri el az a csapat, amelyik a legkaritatívabb feladatot látja el Maliban, ahol a népesség mintegy hatvan százaléka a szegénységi küszöb alatt él. "Sikerült a legkülönfélébb adományokat összegyűjtenünk; tollat, füzetet, játékot, ruhát és egyéb használati cikket viszünk a helyieknek" – sorolták a zempléni ralisok, akik egy 208 lóerős Nissan Navara terepjárójával állnak rajthoz, hogy versenyezzenek, jótékonykodjanak, és persze hírét vigyék Afrikába a tokaji történelmi borvidéknek.

Kégl Ildikó

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr56883350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása