HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.11.04. 11:11 Götz Ildikó

DEBRECENBŐL LÁTOGATTAK A GÖTZ PINCÉSZETBE

Hercegkút - 2008. október 31-én egy debreceni székhelyű vállalat látogatott el Hercegkútra, hogy részt vegyen családi pincénkben egy borkóstolón. A kora esti órákban elfoglalták a vendégeink az egyik helyi apartman szobáit, majd el is kezdődött a boros program. Elsőként elkalauzoltam őket a palackozó épületébe, ahol szó esett a szőlő feldolgozásának módjáról és a reduktív technológiáról. Ezt követően mentünk ki a mintegy 100 méter hosszú érlelőpincénkbe, ahol a tradicionális, oxidatív érlelés folyamatát mutattam be nekik, valamint a falon található nemespenész fontosságát emeltem ki, ami a jó pincék jellegzetessége Tokaj-Hegyalján, mivel a páratartalmat szabályozza, nagyon fontos szerepe van a bor érlelésének folyamatában. Ezután került sor a borkóstolóra, ami a száraz boroktól a 6 puttonyos aszúig tartott. Közben természetesen jellemeztem a kóstolt fajtákat, évjáratokat, de szó esett Hercegkút, Tokaj-Hegyalja és a Götz Pincészet múltjáról is. A borkóstoló végeztével megérkezett Erzsike néni is, aki a mindig nagysikerű tunkit készítette vacsorára ezen az estén is, természetesen savanyúkáposztával tálalva. Erzsi néni néhány szót ejtett e különleges sváb ételről, a készítés módjáról, és már kínálta is a helyi specialitást. Nagy öröm számunkra, hogy mindig elnyeri a vendégek tetszését mind a borok, mind a hely étkek ízvilága! Másnap reggel kihasználva az indulás előtti perceket a Kálváriára invitáltam a kedves vendégeket, akik csodálkozva nézték, milyen szép helyen fekszik Hercegkút, és elismerésüket fejezték ki az itt élők munkássága iránt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: borkóstoló pincészet sváb götz hercegkút tunki


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr72749028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása