HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.08.05. 00:00 Götz Ildikó

HELYI KRÓNIKA

PATAKI SZÉPSÉG LETT A MAGYAR BOROK KIRÁLYNŐJE

GÖTZ ILDIKÓ Sárospatak Borkirálynője lett Magyarország Borkirálynője. Ildikót idén április 24-én választották meg a város első Borkirálynőjévé, így vehetett részt az első Országos on-line Borkirálynő választáson és az első Országos Borkirálynő Fesztiválon. Az I. Országos Borkirálynő Fesztivált 2008. július 26-án rendezték meg a háromnapos Tarcali Bornapok fénypontjaként. A verseny célja a borturizmus fejlesztése, a térség népszerűsítése, mivel a média kiemelt figyelmet fordít a győztes Borkirálynőre. A verseny délelőttjén karneváli felvonulás színesítette a programot, majd délután 4 órától került sor a megmérettetésre. A Borkirálynő feladata az őt delegáló borvidék, valamint a borkirálynő borának bemutatása.

A Borkirálynők fellépése első alkalommal saját borkirálynői viseletükben, másodszor pedig egy egységes ruhakollekcióban történt. A zsűri tagjai hazai és külföldi hírességek voltak, akik személyüknél fogva kiemelt marketing figyelmet biztosítottak a borturizmus és a rendezvény számára. A zsűri döntéséhez hozzájárult az is, hogy az interneten három héten keresztül szavazással lehetett továbbjuttatni a kedvenceket. Götz Ildikó és a Felsődobsza színeiben induló, szintén nagy borrajongó, Fülöp Enikő között szoros volt a verseny. A közönség szavazata, illetve a zsűri pontozása alapján végül Magyarország Borkirálynőjének koronáját Degenfeld Mária grófnő helyezte Sárospatak Borkirálynőjének fejére. A siker kapcsán a Helyi Krónikának exkluzív interjút adott Magyarország Borkirálynője: Götz Ildikó.

Miképpen kapcsolódik egy fiatal és szép lány élete a borokhoz, és van-e kedvenc borod?
A szőlő és a bor szeretete, csodálata és a munka tisztelete családi örökségként meghatározó szerepet játszik az életemben, ebben nőttem fel. Családi gazdaságunkban a kereskedelmi- és a marketingfeladatokat én irányítom. Emellett boraink bemutatását, borkóstolók szervezését és a vendégfogadást bonyolítom. Részt veszek különböző borfesztiválokon és borvacsorákon is. Kedvenc borom a száraz borok közül a Sárgamuskotály. Ha valaki nem borfogyasztó, vagy borszerető ember, ezzel a borral rá lehet vezetni a kulturált borfogyasztásra. Ez egy harmonikus muskotályos illattal, aromával rendelkező bor.

A másik nagy kedvencem a borkülönlegességek kategóriájából mi más is lehetne, mint a „Borok Királya”, családi pincészetünk 6 puttonyos Aszú bora.

Hogyan értesültél a versenyről és milyen indíttatásból indultál el azon?
Júniusban egy internetes felhívást látva ismerőseim, barátaim többen jelezték, hogy lesz egy országos megmérettetés Tarcalon, és biztattak, hogy képviseljem Tokaj-Hegyalját, pontosabban Sárospatak városát, térségünket. A verseny egyetlen feltétele az volt, hogy a jelöltnek 2000-2008. években megválasztott borkirálynőnek kell lennie az ország bármely borvidékéről, aki szakmai tudását már bizonyította. Úgy gondoltam, hogy ez az alkalom kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy Sárospatak és környéke előtérbe kerüljön, ezáltal minél több vendéget csalogassunk ide, hogy megcsodálják Zemplént, és megkóstolják finom borainkat.

Mit jelent számodra az, hogy Te nyerted meg ezt a versenyt?
Magyarországot Borkirálynőként képviselni egy éven keresztül nagy felelősség, de azon felül még nagyobb megtiszteltetés. Úgy gondolom, hogy nem csak számomra, hanem az egész Tokaji Borvidéknek elismerést jelent ez a győzelem. A legnagyobb siker mégis az, hogy Tokaj-Hegyalján egy hegyaljai lány nyerte meg ezt a versenyt. Én szívvel-lélekkel küzdöttem a győzelemért!

Köszönetemet fejezem ki minden rám szavazónak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál helyi ildikó krónika borkirálynő götz


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr40699526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása