HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.07.28. 22:33 Götz Ildikó

GÖTZ ILDIKÓ MEGNYERTE A MAGYARORSZÁGI BORKIRÁLYNŐK VERSENYÉT

I. Országos Borkirálynő Fesztivál - Tarcal2008-07-28 | www.sarospatak.hu - Törő Gábor

2008. július 26-án, az I. Országos Borkirálynő Fesztivál keretében került sor Tarcalon a "Királynők Királynője 2008" elnevezésű szépségversenyre, mely címért a már egyszer megválasztott borkirálynők versenghettek. Városunkat Götz Ildikó, Sárospatak 2008-ban választott borkirálynője képviselte, akit a Sárospatak és Térsége Turizmusáért Egyesület nevezett be a magyarországi borkirálynők versenyére...

A versenyt a tarcali Degenfeld kastély kertjében rendezték, ahol árnyas fák alatt volt felállítva a színpad. A színpaddal szemben egy hosszú asztal mellett foglalt helyet a zsűri, olyan tagokkal mint Degenfeld Mária grófnő, aki Németországból jött haza a versenyre, Kovács (Koko) István olimpiai bajnokunk, Gráf József mezőgazdasági miniszter, Pál József az Agrár Marketing Centrum igazgatója, Nagy Bandó András humorista, valamint további illusztris vendégek. Megnyugtató volt a zsűriben látni a sárospataki Livják Emíliát, aki a Tokaj-hegyalja - Zemplén TDM Szövetség elnökeként volt jelen - viszont ő csak egy szavazatot jelentett a 14-ből.

Az ország különböző városai, borvidékei borkirálynőinek egy bemutatkozással, borvidékük népszerűsítésével kellett bizonyítania rátermettségüket. Nem volt egy hálás feladat, hiszen a zsűritagokén kívül még sok szempár szegeződött rájuk. Ildikónak ügyesen sikerült leküzdenie az izgalmát, folyamatosan, mosolyogva mondta el mondandóját.

Elég meglepő fordulat volt, amikor a színpompás, pazar ruhák után egyszerű, rövid farmerben jelentek meg a királynők a színpadon. Egyenként érkeztek, tettek két kört mosolyogva és jött a következő.

Ez után vonult el a zsűri döntéshozatalra, közben a versenyzők visszaöltöztek elegáns ruháikba. A döntésre várva volt idő fényképezkedni. Megkértem Ildikót, hogy álljon a díszlépcsőre. Miközben fotózgattam, a többiek is odasereglettek, így készült a csoportkép, ahol még a szervezők - Baracskai László polgármester és Darin Sándor - is beálltak a lányok közé. Fotózás után a színpad felé kezdtünk közelíteni, de ekkor elkezdett szemerkélni az eső. Először azt hittük, hogy a hatalmas, lombos fák menedéket adnak, de rövidesen kiderült, hogy ennek fele sem tréfa... Ekkor mondták be, hogy az eredményhirdetés az eső miatt az épületen belül lesz megtartva.

A lányok egy nagy teremben felsorakoztak és a kísérőkkel együtt izgalommal várták ez eredményhirdetést. Kokó szavai először Láng Letícia, Kőszeg borkirálynője arcára csaltak széles mosolyt, boldog vette át a 3. díjat, amit Baracskai László, Tarcal polgármestere és Degenfeld Mária grófnő adott át.

Vajon ki lesz a 2. helyezett? Néma csend volt a teremben, amikor elhangzott Bíró Kitti neve. A virág, a szalag, a kis korona itt is a helyére került.

Götz Ildikót még nem szólították, ez jelenthet jót is rosszat is!

"Amikor az első helyezett: Götz Ildikó" elhangzott, nem csak Ildikó, de szerintem minden jelenlévő pataki - a polgármester úr családja, az Aros házaspár, Lívják Emília, Ildikó családja, barátai - mindannyian úgy éreztük, hogy ez egy álom! Ildikónak ragyogott a szeme, ekkor készültek róla a legszebb fotók!

Ezután a különdíjak átadása következett - Sárospatak város is készült egy különdíjjal, amit Aros János alpolgármester adott át Láng Letíciának. Ezután már csak a gratulációk és a boldog fényképezkedés maradt hátra.

Ekkor volt alkalmam megkérdezni Götz Ildikót, aki szerintem még akkor sem tudta, hogy ébren van-e vagy álmodik...

Hogyan készült a versenyre?

Sajnos sok információt nem tudtunk előre a versenyről, így nehéz volt rá készülni. Ahogy a lányokkal is beszéltem, mindenki nagyon izgult, hogy vajon milyen ruhát fogunk kapni, milyen lesz az egységes ruhakollekció, amiben a szöveges bemutatkozás után kellett felmenni a színpadra. Ezt ugyanis egy támogató ajánlotta fel, és nem tudtuk elképzelni, hogy ez egyáltalán nadrág lesz, vagy ruha? Végül kiszivárgott, hogy egy rövidnadrág lesz és egy felső. Ezt a mai napon próbáltuk fel, de szerencsére mindenki talált magának megfelelőt.

És az estélyi ruha honnan származik?

Ezt ruhaszalonból kölcsönöztük. Ez egy kristállyal kirakott ruha, amihez nyaklánc és fülbevaló, sőt egy kis korona is tartozik.

Mit érzett az on-line szavazás során, amivel a közönségszavazatot megnyerte?

Nagyon izgalmas volt, Bíztam Sárospatakban és ezúton is szeretném megköszönni nekik a támogatást, a sok-sok szavazatot és a sok visszajelzést amit kaptam, hogy szavaznak minden nap, és hogy mindenki beszervezett mindenkit. Ez azt mutatja, hogy összefogással mindent meg tudunk csinálni, csak bízni kell magunkban.

És a mai nap izgalmai?

Az átöltözésektől tartottunk, mert hogy fűzős a ruhám, de szerencsére voltak segítőim, így minden simán ment. A beszéd közben nagyon izgultam, így a legfontosabb részt, amit szerettem volna még mondani azt ki is hagytam - de nem baj, majd elmondom máskor, más alkalommal... Országos borkirálynő jelöltként szerettem volna még kifejteni a véleményem, hogy nem csak a Tokaji Borvidéket próbálom majd képviselni, hanem Magyarország összes nagy borvidékét is szeretem, és vannak róla ismereteim. A célom az, hogy a magyar borokat képviseljem és elősegítsem, hogy a világ élvonalába kerüljenek.

Ez fel sem tűnt, hiszen senki sem tudta, hogy eredetileg milyen szöveggel készült... és milyen volt az eredményhirdetés pillanata, amikor elkezdték sorolni, hogy harmadik helyezett, második, első... ?

Elég hirtelen jött az egész, mert azt hittem, hogy a különdíjakat fogják kiosztani először. Nagyon meglepődtem és nagyon örültem, bár titokban egy picit reménykedtem. Ha nem is akkor, mikor a nevem elhangzott, de utána tényleg meghatódtam, könnyek szöktek a szemembe. Csak pár perccel később, mikor a többi díjat osztották ki, akkor tudatosult bennem igazán, hogy mi is történt. Nagyon-nagyon örülök az első helyezésnek, ez igen nagymegtiszteltetés számomra. Ez persze feladatot is fog jelenteni, már hétfőn reggel 6 órakor a regionális híradóban, az M1-en lesz egy riport velem...

További fotók>>>

Az I. Országos Borkirálynő Fesztivál képei »

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország fesztivál degenfeld szépségverseny sárospatak tarcal borkirálynő


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr49682022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása