HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.04.29. 11:24 Götz Ildikó

I. SÁROSPATAKI BORKIRÁLYNŐ

Nyílt nap az Újbástyában


Megnyílt az Újbástya Rendezvénycentrum! Szombaton, április 26-án Szent György Napi Bor- és Sajtkóstolóval nyitotta meg kapuit Sárospatak új turisztikai és rendezvénycentruma, amelynek jelentőségét emelte az első sárospataki Borkirálynő-választás.
A négy bájos hölgy közötti vetélkedőt Götz Ildikó nyerte meg, aki egy éven át fogja viselni a Borkirálynő címet, s népszerűsíti majd Sárospatak borait...

Götz Ildikó Hercegkúton lakik, családi vállalkozásuknál, a Götz Pincészetnél dolgozik, s amellett üzleti kommunikációt tanul, hogy minél jobban elsajátíthassa a marketing, a boreladás fortélyait. Gyakran tart borkóstolókat a pincéjükben, így kiváló háziasszonya lesz majd a Bornapoknak, s egyéb bornépszerűsítő rendezvényeinknek.

Ildikó ezúton is köszöni a bizalmat a zsűrinek és a közönségnek. A versenyt elég kalandosnak tartotta - különösen a táncot, a magas sarkú cipőben, a kissé csúszós padlón.

Bár a lányok közötti vetélkedés délután volt, már reggel 10 órakor hangos dobpergés közepette állt fel az Újbástya őrsége a füzéri Várvédők személyében, majd minden órában látványos és hangzatos őrségváltással szórakoztatták a jelenlévőket, ill. hívogatták a közönséget. A középkori hangulatot fokozta a históriás énekmondó lantművész háttérmuzsikája.

A tömegben elvegyülve fogadták a kóstolni vágyókat a füzéri leányok. A gasztronómiai kínálatot 7 borászat, 2 sajtkészítő, erdőhorváti pereces és egy desszertkészítő cég adta. A gyermekek szórakoztatásáról az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai gondoskodtak - tájékoztatja olvasóinkat Marcziné Szappanos Judit, az Újbástya Rendezvénycentrum turisztikai menedzsere.

A Borkirálynő-jelöltek fodrász- és kozmetikai szalonból érkeztek a nagy esemény helyszínére, ami rövid csúszással, ámde annál jobb hangulatban kezdődött el.

A feladatok sokrétűsége meglepte ugyan a 4 szép leányzót, de ki nem fogott rajtuk. Először elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk, amelyek elsősorban városunk történelmére vonatkoztak, majd a szakácsművészetükről és a női praktikák ismertéről adtak számot.

 A legnehezebb feladat egy üveg bor felnyitása volt. Nem derült ki, hogy a dugóhúzó volt rossz, vagy a gyakorlatuk volt kevés, de ezzel mindannyian megszenvedtek.

A borkóstolás, a borok felismerése viszont mind a négyüknek jól ment. Hasonlóan ügyesek voltak a táncban, amelyben Matu Zsolt tánctanár volt a partnerük. A háromtagú zsűrinek - Dr. Hörcsik Richárd polgármester, Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Rt. marketing igazgatója és Siska Tamás, az Újbástya Rendezvénycentrum vezetője - nem volt könnyű dolga, hiszen a hölgyek mindannyian helyesek és ügyesek voltak, végül a zsűri és a közönség egybehangzó szavazatai alapján Sárospatak első Borkirálynője Götz Ildikó lett.

Riportok és fényképezkedés után borvacsorára indult a polgármester társaságában.

A megkérdezettek egyhangúlag biztosították a rendezőket az esemény sikerességéről.
További részletek és fotók az Újbástya honlapján.

További fotók>>>     További fotók 1>>>     További fotók 2>>>

Tánc1   Tánc2   Tánc3   Tánc4

Törő Gábor
/2008.04.29./

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak ildikó borkirálynő götz


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr61698602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása