HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2011.05.22. 06:13 Götz Ildikó

A TOKAJI BORVIDÉK I. BORKIRÁLYNŐJE

A családban maradt a korona! Kitti minden feladatot kiemelkedően teljesített, és büszkén vette át a borkirálynői címet!

Tokaj, Sárospatak - Egy 19 éves sárospataki diáklány, Simkó Kitti lett a Tokaji Borvidék borkirálynője.
 

A szombaton Sárospatakon lebonyolított választáson négyen indultak: a győztesen kívül két sátoraljaújhelyi és egy tokaji lány szállt ringbe a címért. Az új borkirálynő édesapja az ismert borász, Simkó Sándor, így jól ismeri a tokaji borokat. Ennek hasznát is vette, hiszen a versenyzőknek rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett. A feladatok között volt borfelismerés, a nedűt értékelniük is kellett, de terveztek hivatalos boros címkét és királynői ruhát is. Simkó Kitti elmondta: versenybe száll az országos borkirálynői címért, akit a nyáron választanak meg. Ezen kívül céljának tartja a tokaji borok népszerűsítését, megismertetését. Hozzátette: ez sem esik nehezére, hiszen borbemutatókon és más rendezvényeken gyakran képviseli a családi borászatot. A Tokaji Borvidék új borkirálynője a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulója.

- Független Hírügynökség -
Forrás: www.boon.hu/tokaj/megvalasztottak-a-tokaji-borvidek-borkiralynojet/haon-news-charlotteInform-20110521-0643112807

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr332922758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása