HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2012.09.05. 16:29 Götz Ildikó

2012. AUGUSZTUS 25.

gp.jpg

Szólj hozzá!


2012.08.06. 09:35 Götz Ildikó

SZERETETTEL VÁRUNK A GÖTZ PINCÉSZET BORAIVAL

hnapok.jpg

Szólj hozzá!


2012.07.09. 09:47 Götz Ildikó

ÉLŐBEN A RÁDIÓBÓL

A hétvégén a Civil Rádió FM98 Kultúrkoktél című műsorában Weisz Iván felkérésének örömmel tettem eleget, hiszen a meghívásának köszönhetően családi pincészetünket mutathattam be a kedves hallgatóknak, ráadásul élő adásban. Az archívumban még két hétig meghallgatható a beszélgetés, aki lemaradt volna, itt bepótolhatja: http://www.civilradio.hu/archivum.php

Elérési útvonal: Civil Rádió FM98 Archívum - Páros - szombat
vagy egyszerűen kattints az időpontra!

16:00-16:30Kultúrkoktél

16:30-17:00Kultúrkoktél

Szólj hozzá!


2012.06.21. 17:44 Götz Ildikó

SZOMJOLTÓ GÖTZ BOROK A BÖRTÖNMÚZEUMBAN

Szeretettel várunk mindenkit 2012. június 23-án Sátoraljaújhelyen a Börtönmúzeumban, ugyanis megrendezésre kerül “Angyal Bandi Éjszakája”.  A programokról bővebben és a Rabmobil utasszállító járat indulásáról a plakáton olvashatnak!

bortonmuzeum2012.jpg

Szólj hozzá!


2012.06.13. 19:18 Götz Ildikó

A LIBAMÁJ FESZTIVÁL LEGJOBB BORA

WP_000383.jpg

A Libamáj Fesztivál legjobb bora címet nyerte el a
2000-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszú borunk
június első hétvégéjén a Budai Várban!

 

 

Na husím festivalu v Budapešti mohli lidé ochutnat i zmrzlinu z jater a vína

To všechno je samozřejmě nutné zapít. Na víno láká například krásná vinařka Mária Ildikó Götzová z obce Hercegkút u Sárospataku z tokajské oblasti. Nejdříve na suchý žlutý muškát z rodinného sklepa, na závěr si ale husí játra zaslouží královské víno, tokajské asú. 

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/na-husim-festivalu-v-budapesti-mohli-lide-ochutnat-i-zmrzlinu-z-jater-a-vina--1067978

Szólj hozzá!

Címkék: video tokaj bor tokaj hegyalja világörökség budai vár hercegkút götz pincészet götz ildikó balkan fanatik götz istván holdviola borbás marcsi libamáj fesztivál vinum universitas


2012.06.13. 19:16 Götz Ildikó

NÁLUNK JÁRTAK

Újra ellátogatott pincészetünkbe Gábor Júlia - Ruttkai Éva lánya -
és férje, Szigethy Gábor színháztörténész, rendező.
Fénykép: Újra ellátogatott pincészetünkbe Gábor Júlia - Ruttkai Éva lánya - és férje, Szigethy Gábor színháztörténész, rendező.

Szólj hozzá!

Címkék: bor borkóstoló tokaji világörökség sárospatak pincelátogatás szigethy gábor hercegkút götz pincészet gábor júlia


2012.05.25. 09:02 Götz Ildikó

TALÁLKOZZUNK A BUDAVÁRI LIBAMÁJ FESZTIVÁLON!

DSC_5522 (2)_1.jpgKirályi lakomával vár a Budavári Libamájfesztivál!

Szeretettel várunk június 1-3. között a Budai Várban, ahol egy hétvége erejéig egyedülállóan gazdag, az egész család számára szórakoztató gasztronómiai élményben és igazi fesztivál hangulatban lehet részed. Kóstoljuk meg együtt a hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamáj ételeket most Tokaji borok és egyéb magyar ínyencségek kíséretében, elérhető áron!

A fesztiváli hangulatról élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok gondoskodnak. Az ország legnevesebb szakácsai ebből az alkalomból készítik el a Budavári Libamájfesztivál hivatalos ételét.

Szeretettel várunk a Götz Pincészet és a világörökségi hercegkúti pincék kiváló boraival a 27. standnál a Hunyadi Udvarban!

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj borfesztivál borkóstoló tokaj hegyalja pincészet világörökség borbemutató zemplén borkirálynő hercegkút götz pincészet


2012.05.16. 16:23 Götz Ildikó

A GÖTZ PINCÉSZET A HÍR TV SOROLÓ C. MŰSORÁBAN

Hercegkút és a Götz Pincészet
a Hír Tv Soroló című műsorában!

 Május 24-én csütörtökön 17:30-tól,
ismétlés 25-én pénteken 10:30-kor
és 26-án szombaton 07:30-tól.

Hercegkútról hosszabb összeállítás
május 27-én vasárnap reggel 7:30-tól látható!

 

Szólj hozzá!


2012.05.14. 12:57 Götz Ildikó

BOROZÁS AZ OTP ÜDÜLŐBEN

2012. május 10-ére már hetek óta készültem, mivel nagyon kedves sztorin keresztül kaptam egy meghívást mint Magyarország I. Borkirálynője.

Tudniillik, az OTP jogászainak szerveztek tréninget Balatonszemesen, amit nagy gondossággal készítettek elő a részt vevő ügyvédek, jogászok. Mint utólag megtudtam, az egyikük, aki nem is ismert, egy képen látott kollégái körében (Dr. Bánáti Jánossal és Dr. Spisák Bélával - a kép egy Országos Ügyvédkongresszuson készült), és bedobta az ötletet, hogy miért nem hívnak meg engem is?

Erre válaszul régi jó ismerősöm, Dr. Spisák Béla felhívott, és meginvitált erre a rendezvényre, mindezt tette teljes titoktartásban, hogy meglepetés legyek kollégáinak. Persze amit két ember tud, az már nem titok, de így is nagy szeretettel fogadtak.

Lehetőségem nyílt családi pincészetünket bemutatni a jó hangulatú estén, mindezt nagy örömmel tettem, hiszen ígéretet kaptam rá, hogy tovább viszik pincészetünk jó hírét szerte az országban, világban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj bor tokaji borbemutató balatonszemes tokaji aszú borkirálynő hercegkút götz pincészet götz ildikó otp hotel otp üdülő


2012.05.14. 11:52 Götz Ildikó

BOROS PÜNKÖSD NAPJA

Szeretettel várunk mindenkit!

Götz Pincészet

Szólj hozzá!

Címkék: borfesztivál borkóstoló borkultúra borok borászat tokaji tokaj hegyalja bornapok pincefesztivál világörökség borbemutató zemplén borkirálynő tokaji borvidék pincesor hercegkút götz pincészet


2012.05.08. 10:49 Götz Ildikó

SIKERES A BORVIDÉKEK SOROZAT

Hercegkúti borokat kóstolhattak hétfőn este Sárospatakon A Művelődés Házában a "Kalandozások a Tokaj-Hegyaljai Borvidéken" sorozat kedvelői. Rák József polgármester előadása után az Espák, a Matisz, a Naár és a Götz Pincészet borait kóstolhatta a nagyszámú közönség.

 

 

 

Pincészetünk a 2011-es Tokaji Cuvée borát mutatta be, amely Sárgamuskotály és Hárslevelű fajtákból készült késői szüretelésű, valamint a 2000-es Tokaji 6 puttonyos Aszú borunk került a poharakba, ezzel zárva a borkóstolást.

Kalandozások a Tokaj-Hegyaljai borvidéken - Hercegkút

További fotók>>>

 

Szólj hozzá!

Címkék: meghívó tokaj borkóstoló borkultúra borok tokaji tokaj hegyalja világörökség borbemutató zemplén borkóstolás sárospatak tokaji aszú tokaji borvidék hercegkút götz ildikó götz istván


2012.05.07. 11:21 Götz Ildikó

KALANDOZÁSOK SOROZAT


Kalandozások a Tokaj-hegyaljai borvidéken

Bemutatkozik Hercegkút – A település múltja jelene és jövője

Az elmúlt évadok sikeres borvidéki kalandozásai ebben az évben Tokaj-Hegyalján folytatódnak. A sorozat előadásai a tájegységünk különböző régebbi, és új borászatait mutatja be. Természetesen a szakmai házigazdák birtokaik legjobb borait is kínálják az érdeklődőknek.

Előadó: Rák József polgármester

Közreműködnek az Espák, Götz, Matisz, Naár, Vágner Pincészetek

Szólj hozzá!


2012.04.14. 13:15 Götz Ildikó

PALACKBAN A 2011-ES KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ CUVÉE

WP_000151 (2)_1.jpg

Nagy örömmel írom ezt a bejegyzést, remélem, hogy sok Götz-késői-rajongó is boldogan olvassa:

Lepalackoztuk a gyönyörű szép 2011-es évjáratú Tokaji Cuvée késői szüretelésű borunkat, amely Sárgamuskotály és Hárslevelű fajtákból készült!

Akik kóstolták már korábbi évjáratú Muscat Lunel későit a pincészetünktől, ők tudják miért érdemes, akik pedig még nem, ők azért kóstolják meg!

WP_000154 (2).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bor tokaj hegyalja pincészet világörökség tokaji borvidék götz götz mária ildikó götz pincészet késői götz istván


2012.04.11. 09:54 Götz Ildikó

GÖTZ PINCÉSZET

A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.

Szereti a borainkat?
Erősítse táborunkat a Facebookon: Götz Pincészet

Barangoljon honlapunkon: www.gotzpinceszet.hu, ahol tájékozódhat csodálatos környezetünkről, pincészetünkről, a borkóstolók menetéről, és tekintse meg képeinket a galériában! Kövesse pincészetünk eseményeit a blogon, kóstolja meg borainkat, és látogasson el hozzánk, ahol akár már 200 fős rendezvénytermünkben fogadjuk Önt!

1 komment · 1 trackback


2012.04.05. 09:49 Götz Ildikó

BORKÓSTOLÓ A MISKOLCI EGYETEMEN

WP_000137 (2).jpg2012. április 3-án nagy örömmel tettünk eleget egy meghívásnak, a Miskolci Egyetem diákjai körében lehetőségünk nyílt bemutatni borvidékünket, pincészetünket. A kitűnő hangulatú és nagy sikerű borkóstolót egy előadás előzte meg, amely Tokaji Borvidék jogi szabályozásait, törvényeit taglalta.

WP_000133 (2).jpgAz előadáson részt vett kedves ismerősünk, Dr. Farkas Attila is, aki a borvidéken szerzett személyes tapasztalatait, élményeit osztotta meg a hallgatókkal, színesítve ezzel is az estet. Az óra alatt kóstolt borokat házi borverseny keretében bírálták is a diákok, előadók és meghívottak. Ennek eredményeként valamennyi kóstolt borunkat nagy aranyéremmel díjazták a jelenlévők.

Szólj hozzá!

Címkék: bor borkóstoló tokaji tokaj hegyalja pincészet borkóstolás miskolci egyetem götz pincészet götz istván


2012.03.17. 13:58 Götz Ildikó

MI VÁLTOZOTT A CÍMKÉN?

Vásárlói szemmel nézve a Götz borokat, nagyon fontos megemlíteni, és fel hívni rá a figyelmet hogy a Muscat Lunel bor, amely fajta nagyon fontos értéket képvisel családi vállalkozásunkban, ezentúl Sárgamuskotály néven szerepel a címkéinket, hiszen 2011-től ezt törvény szabályozza. Kóstoljuk akár a tavalyi szárazat vagy félédeset, esetleg a késői szüretelésűt ebből a gyümölcsös és illatos fajtából, meg kell állapítanunk, hogy ízvilága, frissessége és üdesége még inkább behízelgő és simulékony, mint az elmúlt években volt.

Másik fontos változás a tavalyi évtől, hogy a minőségi bor kategória helyett oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott bor szerepel az uniós törvények szerint a borainkon.

Szerencsére ezek a formai dolgok a beltartalmi értékeken mit sem változtatnak, így bátran keresse, ízlelje mindenki az újborokat! Szeretettel várjuk kedves vendégeinket pincészetünkben! Érdeklődjenek borainkról, borkóstolókról akár telefonon, e-mailben vagy személyesen!

És ne feledjük, hogy a tokaji bor nem csupán egy élvezeti cikk, amelyet a magyarok mellett bármely ország népe különleges alkalmakkor szívesen kortyolgat, hanem egészségünk megőrzésében is fontos szerepe lehet, ha mértékkel fogyasztjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj bor pince borkóstoló borászat tokaji tokaj hegyalja pincészet világörökség borbemutató tokaji aszú tokaji borvidék pincesor götz hercegkút götz pincészet


2012.01.23. 11:21 Götz Ildikó

VENDÉGVÁRÓ

2012-ben is várjuk kedves vendégeinket már 2011-es friss, üde borainkkal is és kiváló borkülönlegességeinkkel egyaránt!

 

Szervezett pince- és üzemlátogatással és szakmai borkóstolóval kiegészítve betekintést nyerhetnek az idelátogatók egy családi borászat életébe, személyes, közvetlen kapcsolatot kialakítva a házigazdákkal.

 

Megtapasztalhatják pincéink varázsát egy-egy pohár bor és barátaik társaságában, egy estét vagy néhány kellemes napot tölthetnek el Zemplénben, a csodálatos hegyek között és felfedezhetik a történelmi tájat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj bor pince borkóstoló borkultúra borok borászat tokaji tokaj hegyalja világörökség borbemutató zemplén sárospatak tokaji aszú hercegkút götz pincészet götz ildikó götz istván


2011.12.20. 14:08 Götz Ildikó

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szólj hozzá!


2011.12.09. 09:32 Götz Ildikó

I. KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ GÁLA

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezik meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Karácsonyi Teremlabdarúgó Gálát Tiszaújvárosban 2011. december 10-én, szombaton.

Reggel kilenckor indul a program a Sportcentrum, Sport-Parkban. Az esemény kapcsán Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje is tiszteletét teszi Tiszaújvárosban, sőt, ő végzi el a kezdőrúgást és egyéb meglepetésre is lehet számítani vele kapcsolatban. 

A résztvevő csapatokról és egyéb programokról bővebben:
www.borsodfoci.eu/rendezvenyek.html

Szólj hozzá!

Címkék: aranycsapat borkóstoló tokaji tokaj hegyalja világörökség buzánszky jenő tiszaújváros tokaji borvidék hercegkút götz pincészet götz ildikó götz istván teremlabdarúgó gála


2011.11.04. 08:14 Götz Ildikó

ÚJBORFESZTIVÁL ÉS LIBATOR

Nagy szeretettel várjuk minden kedves barátunkat
2011. november 12-én és 13-án
a szentendrei Skanzenben megrendezésre kerülő
Szent Márton Újborfesztivál és Libator nevű rendezvényen,
ahol már a 2011-es évjárattal ismerkedhetnek az érdeklődők!
 

Részletes program

Te ott leszel? Jelöld a Facebook oldalon:
Szent Márton Újborfesztivál és Libator
Szereted a borainkat? Lájkold oldalunkat:
Götz Pincészet

Szólj hozzá!

Címkék: borfesztivál újbor bor borkóstoló szentendre tokaji tokaj hegyalja világörökség borbemutató skanzen libator tokaji borvidék götz pincészet


2011.10.27. 12:27 Götz Ildikó

SZÜRETI FELVONULÁS VOLT HEREGKÚTON

Hercegkút. Amint a kisbíró kidobolta, „a szüret első esős napján” megtartották a szüreti felvonulást Hercegkút főutcáján, amiből semmi sem hiányzott.

Volt zene, tánc, móka és kacagás. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Simkó Kitti Borkirálynő is, aki miután a feldíszített szekéren ülve vett részt a felvonuláson, a kulturális műsort is megnyitotta.

A másodikat

Kevesen tudják, hogy a sárospataki Simkó Kitti valójában haza ment Hercegkútra, hiszen édesanyja onnan származik, így anyai ágon minden rokonsága ebben a faluban él. Ezzel is magyarázható az a nagy szeretet, amivel a Tokaji Borvidék Borkirálynőjét – aki később a Magyarország Közönségdíjas Borkirálynője címet is elnyerte – fogadták.
Talán az is figyelemre méltó, hogy ez a kis hegyaljai, bortermelő, sváb település már a második borkirálynőt adja az országnak, hiszen Simkó Kitti a szintén hercegkúti Götz Mária Ildikót követte, aki Magyarország első borkirálynője volt. Ildikónak a lakóhelye is ez a település és a pincészetük is Hercegkúton van.

-TG-

Forrás: www.boon.hu/sarospatak/szureti-felvonulas-volt-hercegkuton/1824894

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál szüret bor borászat tokaji tokaj hegyalja világörökség sárospatak borkirálynő götz ildikó


2011.10.13. 14:17 Götz Ildikó

HERCEGKÚTON TANÁCSKOZOTT A SÁROSPATAKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

 

...A késődélutánba nyúló tanácskozást követően felülmúlhatatlan vendéglátásban volt része a meghívottaknak. A kiadós ebédet követően látogatásra került sor a Római katolikus templomban, a Sváb tájházban, a Kőporosi- és Gombos-hegyi pincesoron. Az estébe nyúló idegenvezetés után borkóstolót tartott polgármester Úr saját pincéjében, legvégül a Götz Pincészet feldolgozójának megtekintésével zárult a nap, ahol friss must kóstolására is lehetőség nyílt.

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának és munkaszervezetének nevében ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Rák József polgármester Úrnak, dr. Stumpf Enikő körjegyzőnek és Hercegkút község képviselőtestületének a vendéglátásért, és hogy ilyen kiváló házigazdái voltak a Tanácsülésnek.

 Eredeti cikk: www.spatakikisterseg.hu/index.php

Szólj hozzá!


2011.09.13. 16:21 Götz Ildikó

SZÜRET IDEJÉN

"Most még egyforma a szőlőfürt mindenütt ezen a darab földön, ahol szőlő terem. De majd ha borrá érik a szőlő, majd ha pincébe zárva megismerkedik a fogság gyötrelmeivel és forrongó szenvedélyeivel, majd ha felolvadnak benne a könnyek és sóhajtások, amelyek a kapálgatásnál körülvették, akkor tudjuk meg, hogy mi a különbség bor és bor között."

(Krúdy Gyula)

Szólj hozzá!

Címkék: szüret tokaji tokaj hegyalja pincészet világörökség borkirálynő tokaji borvidék hercegkút götz pincészet götz istván


2011.09.01. 18:07 Götz Ildikó

HÉTVÉGÉN JASLO ÉS KROSNO - BORFESZTIVÁL VOLT

Két cikk, amelyben szerepel a Pincészetünk is:

http://bliskotokaju.pl/2011/08/winiarskie-pozegnanie-lata-w-krosnie-i-jasle/

http://bliskotokaju.pl/2011/08/polowa-sierpnia-co-tam-w-winnicach/

Szólj hozzá!


2011.08.22. 19:01 Götz Ildikó

PINCEFESZTIVÁL HERCEGKÚTON

Kétnapos Pincefesztivált tartottak Hercegkúton.

További fotók >>>                              További fotók >>>

1 komment

Címkék: tokaji tokaj hegyalja pincefesztivál világörökség hercegkút götz pincészet