HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.07.26. 11:05 Götz Ildikó

II. ORSZÁGOS BORKIRÁLYNŐ VÁLASZTÁS

Tarcal - 2009. július 25-én megválasztottuk Magyarország II. borkirálynőjét R. Kárpáti Péter műsorvezetésében. A jelölteknek különböző elméleti és gyakorlati feladatoknak kellett megfelelni a zsűri előtt, melynek elnöke Hídvéginé Molnár Judit volt, további tagjai Koncz Ferenc, Butta László, Rehorovics Anita és jómagam bíráltuk a lányokat. A délután folyamán meg kellett mutatni elméleti tudásukat a borkirálynő-jelölteknek játékos formában, majd lopózás, dugózás, aztán palack bontás következett. A lányok mindannyian jól teljesítették a feladatokat. A 2009. év, iletve Magyarország II. Borkirálynője Bodor Nóra lett, Gyöngyös képviseletében. Fájó szívvel, de átadtam a koronát, emellett felhívtam a borkirálynő figyelmét arra, hogy Magyarország összes borvidéke, kiemelten a Mátrai Borvidék mellett ne feledkezzen el a Tokajiról sem, továbbá sok sikert, jó munkát kívántam neki az elkövetkezendő egy évre!

Jövendőbeli borkirálynővel, unokahúgommal, Brezóczki Biankával

R. Kárpáti Péter és Baracskai László társaságában már a hivatalos program után

Szólj hozzá!

Címkék: borkirálynő magyarország ii. borkirálynője borkirálynő 2009


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr31268886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.