HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.06.18. 13:25 Götz Ildikó

BOROK LAKODALMA A BODROG PARTJÁN

Szegi község száraz és Bodrogkisfalud édes borát házasították össze nagy ünnepség keretében június 13-án, szegi Bodrogparton, a Víziturisztikai bázisnál. Az idegenforgalmi attrakciónak szánt rendezvény Szegi és Bodrogkisfalud közös szervezésében idén jött létre először, de a tervek szerint mostantól minden évben, szőlővirágzáskor megrendezik majd.
 
Adva a hagyományokra, az egész lakodalmi szertartás leánykéréssel kezdődött: a szegi száraz bort képviselő Gál Sándor, a 4 for dance táncegyüttes tagja – természetesen a vőféllyel együtt – egyenesen a bodrogkisfaludi tájházhoz kocsizott, s ott kérte meg a kisfaludi édes, Götz Ildikó, Magyarország 2008-as borkirálynőjének kezét. A szépséges arajelölt természetesen igent mondott, így együtt indulhattak a rendezvény helyszínére, a szegi Víziturisztikai bázishoz. A lakodalom kezdetét vette, látványos műsorszámokkal, sztárvendégekkel, s természetesen köszöntőkkel.
 
Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, a rendezvény fővédnöke például arról beszélt, hogy a Víziturisztikai bázis létrejötte önmagában kevés lenne egy település fejlődéséhez: kell az is hozzá, hogy a közösség, jelen esetben Szegi és Bodrogkisfalud önkormányzata és lakosai összefogjanak, programokkal színesítsék, növeljék a turisztikai vonzerejüket. Mindez – ahogy a most útjára indított, hagyományteremtőnek szánt rendezvény is bizonyítja – szerencsére létrejött, az emberek büszkék értékeikre, megmutatják, hogy a táj szépsége, a borok zamata és az itteniek vendégszeretete miatt érdemes a turistáknak a környéket felkeresniük. A rendezvény védnöke, Szabó György, a térség országgyűlési képviselője is dicsérte a rendezvényt, a helyiek kreativitását, míg dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. márciusban kinevezett vezérigazgatója a helyben megtermelt minőségi borokra, a borok értékesítéséhez nyújtható kereskedőházi segítségre hívta fel a figyelmet. A két polgármester, ifj. Horányi Tivadar Szegi, és Valler József, Bodrogkisfalud első embere a helyiek segítségét, tenni akarását köszönte meg.
 
A rendezvényen fellépett a Nyírtelki Asszonykórus, a gróf Desseffy Hagyományőrző Huszár Bandérium, majd Gyermeklakodalmast adott elő a Monoki Művelődési Ház színjátszó köre. A tokaji és a szerencsi kistérségek amatőr művészeti csoportjainak bemutatója után a Maszk Bábszínpad Pázmán lovagját tekinthették meg az érdeklődők, majd a MINK zenekar adott élő koncertet. A meglepetés sztárvendég a CubaRitmo együttes volt, ők autentikus kubai zenét, salsát játszottak. Műsoruk után vette kezdetét a Lakodalmi Vigadalom magyar nótákkal, operett- és musicalrészletekkel, világslágerekkel, néptánccal és latin táncokkal fűszerezve. Volt tombolasorsolás, de ajándéktárgyakat kaphattak azok is, akik helyesen töltötték ki az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programról szóló totót. A kérdéseket a Dél-Zempléni Nektár LEADER helyi közössége állított össze, akik az ÚMVP sátorban egész napos fogadóórát tartottak, a térség, fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban. Végül a Bodrogparti táncőrület zárta az egész napos programot, a talpalávalót Vadas László és zenekara húzta.
 
A jó hangulatú, több mint ezer embert megmozgató rendezvényen a felsorolt előadókon túl egyebek mellett vásározókkal, főzőversennyel-, amelyen a győztes, Monok község önkormányzatának főzőcsapata lett-, malacsütéssel, bor- és pálinkakóstolóval, kisvonatási és sétahajózási lehetőséggel is várták még a szervezők az érdeklődőket.
 
P. G. 
 
 

Forrás: http://www.delzemplenileader.eu/?article_id=20

Tovább a képekre...

Szólj hozzá!

Címkék: borkirálynő götz ildikó borok lakodalma szegi bodrogkisfalud


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr831269126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.