HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.02.17. 15:47 Götz Ildikó

BORMARKETING ÉS JÓTÉKONYSÁG AFRIKÁBAN

Félezer vállalkozó kedvű fiatal vágott neki január közepén a nyolcezer kilométeres távnak, hogy Budapestről Mali fővárosába, Bamakóba autózzon. Az immár negyedik „fapados Dakar”-on kétszáz csapat rajtolt, a résztvevők jótékonysági céllal gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, ruhákat, élelmet is vittek magukkal.
 

Szabó Gál András, a rally főszervezője elmondta, hogy a helyi erők sikeresen biztosították a konvojok átvonulását, így minden induló épségben megúszta a kalandot. Csak a szállodai elhelyezés paprikázta a hangulatot Bamakóban: voltak, akik még idehaza lefoglalták szálláshelyüket, amit ki is fizettek, mégsem jutott nekik szoba. Egy másik honfitársunk sárkányrepülővel közelítette meg a bamakói amerikai nagykövetséget, amit a diplomaták nem vettek jó néven – egy nap fogda volt a meggondolatlan repülős jutalma. A sárospataki King Hill Team három tagja: Kerekes Tibor, Kiss Csaba és Godó Roland ellenben több rekesznyi alkoholt vitt magával az útra. A bátor fiatalok a tokaji bort népszerűsítették Afrikában. Kiss Csaba elmondta, hogy Maliban és Mauritániában az üzletekben nem lehet alkoholt kapni, de a nagyobb szórakozóhelyeken van sör, bor, égetett szesz. A kíváncsi helybelieket Tokajival kínálták. Marokkóban egy híres borász vendégei voltak Götz Mária Ildikóval, Magyarország Borkirálynőjével együtt. Reményeik szerint a Tokaji is megjelenik hamarosan az arab országban.

Forrás: www.turizmusonline.hu/cikk.php

Szólj hozzá!

Címkék: bamako borkirálynő kin hill team


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr571277862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.