HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.28. 12:37 Götz Ildikó

MÁRAI SZALON - HÁROM GRÁCIA

Budapest - A Márai Szalon az I. kerület Házasságkötő Termében (Úri u. 58.) tartja minden hónap utolsó keddjén irodalmi estjeit. Tegnap, azaz 2009. január 27-én Három grácia - bor, dal, zene, szó címmel szólt a meghívó. Szigethy Gábor irodalomtörténész vendége volt Andrejszki Judit barokk énekes, csemballóművész, aki énekével és játékával lenyűgözte a hallgatóságot. Nagy Katalin, a Lánchíd Rádió és a Hír TV szerkesztő-műsorvezetője szintén jelen volt, aki egyébként Szigethy úr egykori tanítványa is. Személy szerint engem közvetlenségével és kedvességével kápráztatott el, hiszen én is mint Borkirálynő meghívott vendég voltam. A meglepetések estéjén Szigethy úr megkérte Katalint, hogy készítsen velem egy riportot - erre egyikünk sem készült - így egy pár perces beszélgetés kapcsán szót ejtettünk a borkirálynő választásról, pincészetünkről és borainkról is. Ezt követte egy újabb nem várt fordulat, amikor azt est házigazdáját, Szigethy urat lepte meg Sebestyén Márta, aki a közönség soraiból kilépve Andrejszki Judit közreműködésével adott elő egy népdalt. A beszélgetések, előadások után következett egy falat ínyencség és egy korty Tokaji Muscat Lunel bor, amit a jelenlévők nagy lelkesedéssel és elismeréssel fogadtak. Az est után alkalmam volt ismerősökkel is találkozni, akik régi barátaink, visszajáró vendégeink a pincénkben Hercegkúton, és lehetőségem volt új kapcsolatokra is szert tenni. Többen voltak, akik újságban vagy televízióban láttak, és gratuláltak a borkirálynői címhez is. Ezek azok a megható, elismerő pillanatok, amikor újra és újra tudatosul az emberben, hogy ha szívvel-lélekkel teszi a dolgát, meg lesz a jutalma, csak kitartás kell hozzá. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Márai Szalonba meghívást kaptam, bemutatkozhattam, és olyan szellemi felüdülésben részesülhettem, amiből erőt meríthetek a továbbiakban is.

(Képek hamarosan.)

Szólj hozzá!

Címkék: borkirálynő götz ildikó márai szalon


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr59908091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.