HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2009.01.27. 09:28 Götz Ildikó

BORVACSORA A RÁCKEVEI KÉK DUNA WELLNESS HOTELBEN

Ráckeve - Szerencsésnek mondhatom magam, mivel olyan helyekre jutok el a Borkirálynőség kapcsán, kedves ismerőseim segítségének, kapcsolatainak köszönhetően, ahol mindig alkalmam van felfedezni egy-egy újabb csodát kedves kis országunkból. Így volt ez 2009. január 24-én is, amikor Ráckevére utaztam a Kék Duna Wellness Hotelbe, ahol Borkirálynői Borvacsorát rendeztek az én főszereplésemmel. Köszönet érte Darin Sándor barátomnak (www.wineroads.eu), aki a szervezést bonyolította. Kellemes meglepetésként ért, amikor tudomásomra jutott, hogy az est folyamán a beszélgetések már egy számomra ismerős személlyel, Kiss Dezső Péterrel fognak folyni, aki a Borok-ételek Asztali örömök magazinjának a főszerkesztője. Vele először 2007-ben találkoztam a Tolcsvai Borfesztiválon, amikor a TokajVinum Hungaricum Egyesület standját a Götz Pincészet, családi vállalkozásunk borait kóstoltattam. A borvacsora este 7 órakor kezdődött, kb. 30 fő vendéggel, nagyon barátias hangulatban telt az este. Azért szeretem ilyen kisebb, családiasabb közegben bemutatni a borainkat, mert ilyenkor lehetőségem van sokkal személyesebb kapcsolatok kialakítására is, hiszen szombaton is valamennyi asztaltársasággal megismerkedhettem, válthattam néhány szót kötetlenül a vacsora után. Az est a kedvenc borommal indult, ami a 2006-os száraz Muscat Lunel, azaz Sárgamuskotály. Ezt egy előétel, leves követte: galambeszencia buggyantott tojással. Két fogás között természetesen szó esett a Götz Pincészetről, a borokról és a borkirálynőségről is. A következő fogás velős derelye volt tejszínes bormártással, amihez kiválóan illett a 2007-es félédes Muscat Lunel borunk. Ahogy az egyik vendég találóan meg is jegyezte: "wellness bor"! Főételként borjúérméket tálaltak fel kökényszószban, fenyőmagos köleskásával. Ehhez egy karakteres, 2006-os száraz Furmintot fogyasztottunk. Desszertként pedig mákpuding volt, sárgamuskotályban érlelt aszaltszilvával, amihez mi is illett volna jobban, mint a 2000-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszú borunk. Úgy érzem, hogy a vendégek meg voltak elégedve mind az ételekkel, mind pedig a borokkal. Sokan meglepődve kósolták milyen könnyű, friss száraz és félédes borok is vannak a Tokaji Borvidéken. Véleményem szerint sikerült Tokaj-Hegyalja egy új arcát megismeretetni olyan emberekkel, akik értékelni tudják a minőséget, és ígéretükhöz híven el is látogatnak a borvidékünkre!

A séf, akinek a finom fogásokat köszönhetjük: Juhász Ferenc

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: borvacsora ráckeve borkirálynő götz mária ildikó götz pincészet


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr86907734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.