HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.11.23. 14:07 Götz Ildikó

BORVACSORA

Tarcal - Fehér Asztal Lovagrendi Gyertyafényes Borvacsorának adott otthont a Gróf Degenfeld Kastályszálló 2008. november 21-én. Az a megtiszteltetés ért, hogy díszvendégként vehettem részt ezen a különleges vacsorán Gróf Degenfeld Schonburg Mária Terézia, Benke Laci bácsi, Prácser Miklós, Baracskai László polgármester úr és felesége társaságában. Külön nagy örömmel fogadtam el a meghívását a Grófnőnek és Döme Aladár igazgató úrnak, hiszen a Gróg Degenfeld Kastélyszálló adott otthont július végén az I. Országos Borkirálynő Választásnak, amelyen megválasztottak Magyarország Borkirálynőjévé, valamint ismét megragadtam az alkalmat, hogy megköszönjem Mária grófnőnek a bizalmat a zsűrizésben, hiszen mint ahogy utóbb értesültem, ő is rám szavazott a versenyen.

A Kastélyszállóba belépve aperitifként egy 2007-es félszáraz Degenfeld borral köszöntöttek engem és barátaimat, akik szintén részt vettek az esten: Vitányi Éva, akit a pincéből és a borfesztiválokról már mindenki jól ismerhet, valamint a King Hill Teamből Kiss Csaba és Kerekes Tibor. A finom ételek és a jó borok összhangjaként elsőnek a menün libamájparfé mézes fügével, saláta ikebanával szerepelt, amelyhez Götz Tokaji 6 puttonyos Aszút, 2000-es évjáratú borkülönlegességet mutattam be a vendégeknek. Ezt követte harcsa kapros káposztával és sonkás burgonyagombóccal és egy 2006-os barrel aged Gróf Degenfeld Hárslevelű bor. Az ételeket Mészáros László mesterszakács, a bort pedig Prácser Miklós borász jellemezte. Egy kis elkalandozás következett az Egri Borvidékre egy 2004-es Thummerer Cabernet Sauvignonnal, Petróczki Hedvig közreműködésével, aki elmondta a Thummerer család rövid történetét és a bor jellegzetességeit. Ehhez egy különleges szarvasfilé került a tányérokba baconburokban, gombamártással, vadrizsrizottóval, zöldségtortával. Majd "lazításként" sajttál szerepelt a menüsoron, fokozva ezt egy Gróf Degenfeld 5 puttonyos 1999-es Aszú borral. Zárásként pedig ami nekem nagyon ízlett, tejszínes szőlősrétest tálaltak egy 2006-os Degenfeld Fortissimo késői szüretelésű borral.

A kitűnő ételek és a jó borok mellett hangsúlyoznám még egyszer az asztaltársaságom nagy szerepét, hiszen a Grófnő kedvessége és közvetlensége és Benke Laci bácsi vicces történetei nagyban hozzájárultak az est sikeréhez.

A képen: Prácser Miklós, Benke Laci bácsi, Degenfeld Mária grófnő, Götz Mária Ildikó, Kerekes Tibor és Kiss Csaba 

 

Szólj hozzá!

Címkék: degenfeld borvacsora tokaji borkirálynő götz pincészet king hill team


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr57784151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.