HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.11.10. 16:00 Götz Ildikó

MAGYAR HÍRLAP

Sport2008-11-06
 
Bamakóig viszik Tokaj-Hegyalja hírét a patakiak 
A januárban induló Budapest–Bama-ko ralin egy sárospataki csapat is rajthoz áll, hogy Mali fővárosáig vigye a hegyaljai borvidék hírét. Programjához hazánk első borkirálynője is csatlakozott.
A Párizs–Dakar szellemi örökösének nevezett Nagy Afrikai Futamot, a Budapest–Bamako ralit 2009-ben harmadszor indítják útjára. A sportot a jótékonysági feladatokkal ötvöző futam embert próbáló terepen, kő- és homoksivatagokon, szaharai dűnéken, szavannákon át vezet Bamakóig, Mali fővárosáig. Hasonlóan a korábbi évekhez, az idén is a Teréz Anya Jótékonysági Díjat nyeri el az a csapat, amelyik a legsikeresebb karitatívabb feladatot látja el a világ egyik legszegényebb országában.

A januárban induló futamon egy sárospataki trió is rajthoz áll majd, de tagjai addig is itthon "jótékonykodnak", elhivatottságból, szeretetből önkéntes hírnökei lesznek a hegyaljai borvidéknek. Az elkövetkezendő hetekben szüreti fesztiválokon és más, a borvidékhez kapcsolódó rendezvényeken népszerűsítik nemcsak a ralisportot, hanem a tokaji bort, a helyi ételkülönlegességeket és általában a zempléni térséget.

A King Hill csapatának nemes célját a térség polgármesterei is támogatták, és Magyarország borkirálynője, Götz Mária Ildikó is aktív szerepet vállal a programban. Számos kulturális, sportrendezvényen és szüreti fesztiválon vesz részt a bájos fiatal lány, hogy öregbítse a borvidék hírnevét. A Budapest–Bamako ralin egy 208 lóerős, sportfutóműves Nissan Navara terepjáróval állnak rajthoz a zempléni fiatalok, hogy számos országon áthaladva, egészen Fekete-Afrikáig vigyék hazánk s a Hegyalja hírét.
Kégl Ildikó

Szólj hozzá!

Címkék: rally bamako borkirálynő


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr79776148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.