HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.09.23. 11:18 Götz Ildikó

SZENT MÁTÉ NAPI ASZÚÜNNEP

A Borkirálynővel ünnepeltek a reformátusok

www.sarospatak.hu

Szepsi Lackó Máté emlékezetét őrizve tartott a református gyülekezet 2008. szeptember 21-én hálaadó Istentiszteletet, melynek díszvendége Götz Ildikó borkirálynő volt. Udvartartásában jelen voltak a Zempléni Lovas Egyesület Rákóczi korabeli díszruhás tagjai is, akik felidézték azoknak a hitet és hazát oltalmazó fejedelmeknek alakját, akik Sárospatak történelmi múltját meghatározták - nyilatkozta Virágh Sándor, református lelkész...

Az igehirdetést Korda Zoltán szatmárnémeti lelkipásztor végezte, igeolvasással, imádsággal Szilágyi Balázs vendég lelkipásztor szolgált, Virágh Sándor pedig megkeresztelte a kis Kozma Róbertet. Jelen volt a határon túli testvérgyülekezet kórusa is Orosz Márta karnagy vezetésével, akik éneke a református énekkarral együtt megható pillanatai voltak az együttlétnek. Két versét szavalta el Hankovszkiné Gergely Ilona Szatmárnémetiből, hitvallást téve soraiban a magyar testvériségről.

Az Istentisztelet résztvevői voltak a Református Gimnázium pecúrjai is, akik a hagyományok szerinti pecúravatással válnak igazi Kollégiumi polgárokká. Az élet küzdelmes és sok szomorúságot hordozó eseménye között a bor, az úrvacsorai bor áldott jelképe lehet az örömnek, az Istenben való újjászületésnek és a felebaráti, közösségi ünneplésnek, melyet a Máté napján ünneplő közösség, mint őseitől nyert örökséget köszönhetett meg.

További fotók >>                         További fotók >>

Református Lelkészi Hivatal (2008.09.23.) 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep sárospatak


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr11698590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.