HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.09.17. 10:46 Götz Ildikó

KULCS MAGAZIN

[1_180] GotzMIldiko.jpgMagyarország borkirálynője: Götz Mária Ildikó

Götz Mária, a magyar borkirálynők királynője. Első az egyenlők között. A július végi tarcali bornapokon megkoronázott hercegkúti lánnyal természetesen tokaji mellett beszélgettünk.

Mikor kóstolt először bort, és melyik a kedvence?
Tréfásan azt szoktam mondani: az anyatej helyett is tokajit szívtam magamba! De félre a viccet: kedvencem a száraz sárgamuskotály. A kezdő kóstolókat is ezzel lehet rávezetni a tokaji borok megkedvelésére. Az édesből pedig a hatputtonyos aszút szeretem. A borkóstolókon természetesen a sajátot iszom, hiszen így hiteles, egyébként másét is szívesen megkóstolom. Nyitott vagyok, érdekel, ki milyet csinál.

Hogyan lett Magyarország első borkirálynője?
A Szent György-napi kóstoló keretében, áprilisban választottak meg Sárospatak és környéke borkirálynőjévé. Megjegyzem, nem magamtól gondoltam ki, hogy ringbe szállok a címért, a család, a barátok, az ismerősök biztatására indultam el, és nem volt másként az országos megmérettetéssel sem. Még Sárospatak polgármestere is biztatott.

[2_180] Borkiralyno.jpgTetszett a tarcali verseny?
Nagyon jó hangulatban telt, örülök, hogy más borvidékek borkirálynőivel is megismerkedhettem. Jó kezdeményezés ez, ami szép hagyománnyá válhat.

Milyen feladatai vannak a borkirálynők királynőjének?
A magyar borok népszerűsítése itthon és külföldön. A világszínvonal eléréséhez természetesen az ilyenfajta marketingre is szükség van. Ahová hívnak, szívesen elmegyek. Részt vettem például a tarcali Andrássy Kúria megnyitóján, nem sokára pedig egy ügyvédtalálkozón szerepelek…

Civilben mivel foglalkozik?
Első a munka, vagyis a bor, a családi Götz pincészet marketing menedzsere vagyok. A második az iskola, a Nyíregyházi Főiskola harmadéves hallgatója vagyok, üzleti kommunikációt tanulok.

http://www.kulcsmagazin.hu/cikk.php?id=877

Kulcs Magazin (2008. szeptember. 17.)

1 komment

Címkék: magyarország kulcs tokaj hegyalja borkirálynő hercegkút götz mária ildikó


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr47698524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rauschi 2012.06.07. 03:38:38

Ich freue mich besonders, dass eine Ungarndeutscherin zur Weinkönigin wurde. Herzlichen Glückwunsch! :)