HTML

Götz Mária Ildikó

"Hiszek édesapám szavában, nagyapám gyöngybetűiben,
nagyanyám meséiben, és édesanyám csókjaiban.
Hiszem, hogy helyem van ebben a világban és hogy ez a hely itt van, ezeknek a hegyeknek a lábánál, közöttetek.
A Jóisten szeme előtt..."


Götz Mária Ildikó vagyok, Magyarország I. Borkirálynője. 2008. július 26-án, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon lettem a Borkirálynők Királynője.

Mindenkivel szeretném megosztani gondolataimat borról, szőlőről. Szeretnék minél többet tenni a magyar bor hazai és nemzetközi ismertségének növeléséért és sikeréért. Célom, hogy fellendítsem a borturizmust az olyan borvidékeken is, ahol még megvannak a vidék rejtett értékei és hagyományai. Jusson el a magyar bor híre és szeretete minden emberhez.

Szeretettel várok mindenkit a Götz Családi Pincészetben, Hercegkúton.

www.gotzpinceszet.hu
ildiko.gotz@gmail.com

A Götz Pincészet borai

2008.04.27. 15:06 Götz Ildikó

FEGYVERES VITÉZEK VÉDTÉK AZ ÚJBÁSTYA KAPUJÁT

 

 

 

Fegyveres vitézek védték az Újbástya kapuját
Sárospatak - A hivatalos intézményavató előtt birtokba vehette a publikum szombaton a Sárospatakon felépített Újbástya Rendezvénycentrum épületét, amelynek alapjai a történelmi várfalakon nyugszanak. Fegyveres vitézek védték az Újbástya kapuját 2008.04.26.

A hivatalos intézményavató előtt birtokba vehette a publikum szombaton a Sárospatakon felépített Újbástya Rendezvénycentrum épületét, amelynek alapjai a történelmi várfalakon nyugszanak.

Nagyméltóságú Rákóczi Fejedelem Urunk és Lórántffy Zsuzsanna Fejedelemasszonyunknak pataki várának újonnan felépített bástyája, ama bizonyos Újbástya ezen esztendő április havának végén 300 éves romállapotából újjáéledve esmételten birtokba vétetik, s a pataki nép, valamint a honi és külhoni látogatók rendelkezésére bocsáttatik - szólt az invitálás. Sajt- és borkóstolás, játszóház, szépségverseny és más programok fogadták a nagyérdeműt. A bástya bejáratáénál teljes harci díszben, páncélban és fegyverzetben lévő vitézek fogadták a vendégeket. A nap fénypontja az Első Sárospataki Borkirálynő választás volt. A szakértő zsűri dr. Hörcsik Richárd polgármester elnökletével a bor- és szőlőtermeléssel összefüggő feladatok megoldása után idén Götz Ildikót választotta meg borkirálynőnek.

www.boon.hu/engine.aspx/fegyveres-vit-233-zek-v-233-dt-233-k-az-218-jb-225-stya-kapuj-225-t/t/page/boon-article-detail-page/cn/haon-news-FCUWeb-20080426-0729522638/dc/im:boon:news_special-borsod/ag/im-boon

 

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak borkirálynő götz ildikó újbástya


A bejegyzés trackback címe:

https://gotz.blog.hu/api/trackback/id/tr81053982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.